Τα πρώτα ιδιωτικά καταστήματα πώλησης κάνναβης άνοιξαν χθες στο Οντάριο, προκαλώντας τον ενθουσιασμό των καταναλωτών της πλέον πυκνοκατοικημένης επαρχίας του Καναδά, σχεδόν έξι μήνες μετά τη νομιμοποίηση της ουσίας για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Μετά τη νομιμοποίησή της την 17η Οκτωβρίου, οι κάτοικοι του Οντάριο δεν μπορούσαν να προμηθευτούν κάνναβη παρά μονάχα παραγγέλλοντάς την διαδικτυακά από την κυβερνητική υπηρεσία διανομής.

Στο Τορόντο, δεκάδες άνθρωποι κατασκήνωσαν όλη τη νύχτα μπροστά από τη μοναδική μπουτίκ, που ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό. Στην Οττάβα, ένας καταναλωτής είπε ότι περίμενε δύο ώρες στο κρύο προκειμένου να είναι ο πρώτος πελάτης του καταστήματος Fire and Flower.



«Είναι η απαρχή της πώλησης σε λιανική στο Οντάριο, τη μεγαλύτερη αγορά του Καναδά, επομένως έχουμε μεγάλες προσδοκίες από το κατάστημά μας» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τρέβορ Φένκοτ, ο διευθυντής του Fire and Flower.

«Προσδοκάμε σε καλές πωλήσεις σήμερα» υπογράμμισε, ενώ πελάτες είχαν κατακλύσει το κατάστημά του, στην καρδιά της Οττάβας.

Ο Καναδάς έγινε τον Οκτώβριο η δεύτερη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε την κατοχή και κατανάλωση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς, πέντε χρόνια μετά την Ουρουγουάη.

economistas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.