Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν φέτος όσοι δηλώνουν εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα καθώς το έντυπο Ε3 που θα κληθούν να συμπληρώσουν έχει σημαντικές αλλαγές.

Με τις νέες φορολογικές δηλώσεις οι περίπου 1,5 εκατομμύριο φορολογούμενοι που κάνουν δήλωση Ε3 καλούνται φέτος να κατηγοριοποιούν τα έσοδα ανά κωδικό αριθμό δραστηριότητας, καταγράφοντας, ταυτόχρονα, αναλυτικά τις δαπάνες.

Μεταξύ άλλων, τα έξοδα για το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, την τηλεφωνική σύνδεση θα αναγράφονται ξεχωριστά από τα έξοδα για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, καθώς και τις λεγόμενες «παροχές σε είδος».

Επιπλέον, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώνουν στην εφορία τα τιμολόγια -και την αξία τους- που «κόπηκαν» από εταιρείες που εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους.

Τους κωδικούς, τους είχαν δει και πέρυσι οι επαγγελματίες.

Επίσης θα δοθεί προσοχή ε άλλους δύο νέους υποπίνακες:

  • Στον νέο υποπίνακα με κωδικό 051: Πρέπει να δηλωθούν αναλυτικά στοιχεία για τις «ελεγχόμενες αλλοδαπές επιχειρήσεις (ΕΑΕ)» του άρθρου 66 του ν. 4172/2013.
  • Στον νέο υποπίνακα Θ’: νομικά πρόσωπα που ανήκουν σε ομίλους πολυεθνικών επιχειρήσεων και για τα οποία υφίσταται υποχρέωση θα έχουν υποχρέωση υποβολής έκθεσης ανά χώρα, για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ χωρών για θέματα φορολογίας.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.