Στην αποστολή μηνυτήριας αναφοράς προχώρησε χανιώτης μηχανικός με αφορμή μαρτυρία που εμφανίστηκε στα μέσα ενημέρωσης όλης της χώρας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το Αγιο Φως.

Η μήνυση που κατατέθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει θέμα την αφή του Αγίου Φωτός και τη διερεύνηση και καταλογισμό ποινικών ευθυνών που αφορούν στη διάπραξη του αδικήματος της προσβολής θρησκεύματος και διασποράς ψευδών ειδήσεων.

«Εγω το ανάβω… »

Ο μηνυτής αναφέρεται στο υπό συγγραφή βιβλίο του δημοσιογράφου Δημήτρη Αλικάκου, όπου περιέχονται μαρτυρίες αγιοταφιτών που ανατρέπουν τη θεωρία του θαύματος με το Αγιο Φως.

Μεταξύ αυτών και του σκευοφύλακα του Πανάγιου Τάφου Ισίδωρου, ο οποίος ομολογεί ότι ο ίδιος ανάβει το Αγιο Φως:

«Ακούστε. Το καντήλι μπαίνει σβηστό από μένα, όλος ο κόσμος το βλέπει μέσα από την τηλεόρασή του. Ομως όταν ο Πατριάρχης εισέρχεται στον Πανάγιο Τάφο το βρίσκει αναμμένο… Εγώ το ανάβω… Με έναν αναπτήρα, τι άλλο;».

«Απάτη» οι μαρτυρίες

Οπως αναφέρει ο μηνυτής, είναι υποχρέωσή του να καταγγείλει αυτές τις ενέργειες, αφού αποτελούν προσβολή για την ορθοδοξία, της θρησκείας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ελληνικό λαό και τον πολιτισμό μας.

Καταγγέλλει μάλιστα τις μαρτυρίες αυτές ως «απάτη», αφού αναφέρουν ψευδή γεγονότα.

Η μήνυση

zarpanews 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.