25η Μαρτίου σήμερα και ο μπακαλιάρος σκορδαλιά έχουν την τιμητική τους. Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που, αν και θέλουν, δεν θα φάνε την παραδοσιακή αλοιφή, γιατί μετά θα μυρίζει η αναπνοή τους.

Η αλήθεια είναι πως η μυρωδιά του σκόρδου δεν φεύγει εύκολα και η λύση της τσίχλας, αν και καλύπτει για λίγο τη μυρωδιά δεν έχει αποτέλεσμα.

Ωστόσο μια  επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Food Science υποδεικνύει ότι δύο προϊόντα που υπάρχουν στην κουζίνα μας μπορούν να εξουδετερώσουν τη μυρωδιά του σκόρδου στην αναπνοή. Αυτό, γιατι σύμφωνα με τους ερευνητές, ορισμένες τροφές έχουν την ιδιότητα να εξουδετερώνουν τη μυρωδιά του σκόρδου μέσω δύο μηχανισμών. Αρχικά, τα ένζυμά τους καλύπτουν τη δυσάρεστη μυρωδιά και στη συνέχεια οι φαινόλες τους επιδρούν στις χημικές ουσίες του σκόρδου.



Αυτές οι δύο τροφές είναι το μήλο και το μαρούλι.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές ζήτησαν από μια ομάδα εθελοντών να μασουλήσουν τρία γραμμάρια σκόρδο για 25 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, κάποιοι ήπιαν νερό, κάποιοι κατανάλωσαν μήλο, κάποιοι μαρούλι, άλλοι φύλλα μέντας και κάποιο ήπιαν πράσινο τσάι, που και αυτό βοηθά.
Αμέσως μετα μετρήθηκαν οι χημικές ενώσεις που ευθύνονται για την άσχημη μυρωδιά της αναπνοής μετά την κατανάλωση σκόρδου, με τη βοήθεια εξειδικευμένης μεθόδου φασματομετρίας (SIFT-MS) και αποδείχτηκε πως το μήλο και το μαρούλι κάνουν την καλύτερη δουλειά.

Το μήλο εξαφανίζει τη μυρωδιά του σκόρδουΤο μήλο εξαφανίζει τη μυρωδιά του σκόρδου

Απολαύστε λοιπόν χωρίς τύψεις τον καθιερωμένο μπακαλιάρο σκορδαλιά και κλείστε το γεύμα σας με ένα μήλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.