Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μπακαλιάρος σκορδαλιά σήμερα -Το κόλπο για να μην μυρίζει η αναπνοή σας

Μάρτιος 25th, 2019 by Χρήστος Μίμης

25η Μαρτίου σήμερα και ο μπακαλιάρος σκορδαλιά έχουν την τιμητική τους. Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που, αν και θέλουν, δεν θα φάνε την παραδοσιακή αλοιφή, γιατί μετά θα μυρίζει η αναπνοή τους.

Η αλήθεια είναι πως η μυρωδιά του σκόρδου δεν φεύγει εύκολα και η λύση της τσίχλας, αν και καλύπτει για λίγο τη μυρωδιά δεν έχει αποτέλεσμα.

Ωστόσο μια  επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Food Science υποδεικνύει ότι δύο προϊόντα που υπάρχουν στην κουζίνα μας μπορούν να εξουδετερώσουν τη μυρωδιά του σκόρδου στην αναπνοή. Αυτό, γιατι σύμφωνα με τους ερευνητές, ορισμένες τροφές έχουν την ιδιότητα να εξουδετερώνουν τη μυρωδιά του σκόρδου μέσω δύο μηχανισμών. Αρχικά, τα ένζυμά τους καλύπτουν τη δυσάρεστη μυρωδιά και στη συνέχεια οι φαινόλες τους επιδρούν στις χημικές ουσίες του σκόρδου.



Αυτές οι δύο τροφές είναι το μήλο και το μαρούλι.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές ζήτησαν από μια ομάδα εθελοντών να μασουλήσουν τρία γραμμάρια σκόρδο για 25 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, κάποιοι ήπιαν νερό, κάποιοι κατανάλωσαν μήλο, κάποιοι μαρούλι, άλλοι φύλλα μέντας και κάποιο ήπιαν πράσινο τσάι, που και αυτό βοηθά.
Αμέσως μετα μετρήθηκαν οι χημικές ενώσεις που ευθύνονται για την άσχημη μυρωδιά της αναπνοής μετά την κατανάλωση σκόρδου, με τη βοήθεια εξειδικευμένης μεθόδου φασματομετρίας (SIFT-MS) και αποδείχτηκε πως το μήλο και το μαρούλι κάνουν την καλύτερη δουλειά.

Το μήλο εξαφανίζει τη μυρωδιά του σκόρδουΤο μήλο εξαφανίζει τη μυρωδιά του σκόρδου

Απολαύστε λοιπόν χωρίς τύψεις τον καθιερωμένο μπακαλιάρο σκορδαλιά και κλείστε το γεύμα σας με ένα μήλο.

This entry was posted on Δευτέρα, Μάρτιος 25th, 2019 at 11:39 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply