Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 23 Μαρτίου η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Επίσης συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Σπάρτης Ευστάθιος, Βεροίας Παντελεήμων, Ναυπάκτου Ιερόθεος, Καστορίας Σεραφείμ, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Ιόππης Δαμασκηνός (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), Πειραιώς Σεραφείμ, Σύρου Δωρόθεος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Κοζάνης Παύλος, Πατρών Χρυσόστομος, Δράμας Παύλος, Λευκάδος Θεόφιλος, Θηβών Γεώργιος, Παροναξίας Καλλίνικος, Άρτης Καλλίνικος, Ιλίου Αθηναγόρας, Φωκίδος Θεόκτιστος, Κηφισίας Κύριλλος, Λαγκαδά Ιωάννης, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Γλυφάδας Αντώνιος, Πρεβέζης Χρυσόστομος, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, Περιστερίου Κλήμης, Γρεβενών Δαβίδ, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος, Καλαμαριάς Ιουστίνος, Λαρίσης Ιερώνυμος, Μάνης Χρυσόστομος και οι Θεοφ. Επίσκοποι Θεσπιών Συμεών και Ανδρούσης Κωνστάντιος.

Να αναφερθεί ότι πλήθος κληρικών, μοναχών, μοναζουσών και πιστών έχουν συνέρρευσαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό για να τιμήσουν με την παρουσία τους τον νέο Μητροπολίτη Σιατίστης Αθανάσιο.



Ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος προς τον νέο Μητροπολίτη Σιατίστης κ. Αθανάσιο, μεταξύ άλλων τόνισε: ”Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την τίμια ψήφο της, σε εξέλεξε για να ποιμάνεις μια ιστορική επαρχία της πατρίδας μας. Η εκλογή σου βοήθησε να πάρουμε όλοι μας ένα μήνυμα, ότι ο καινούριος Επίκοπος Σισανίου και Σιατίστης εξελέγη με την όλη εσωτερική δύναμη της ψυχής όλων των Ιεραρχών της Εκκλησίας. Διότι είναι σπάνιο αλλά όμως όχι ανύπαρκτο, καινούριοι Ιεράρχες της Εκκλησίας να συγκεντρώνουν την επιλογή όλων των Αρχιερέων. Το ότι το πρόσωπό σου συγκέντρωσε την επιθυμία 71 Αρχιερέων είναι ένα γεγονός για την πορεία της Ιεραρχίας μας και την ελπίδα της Εκκλησίας”.

”Η ενότητα της Εκκλησίας είναι η δύναμή της, η ενότητα της Εκκλησίας είναι εκείνη που μπορεί να αντιμετωπίσει τις πολλές δυσκολίες που παρουσιάζονται στην πορεία της. Γι’ αυτό και όλοι σήμερα είμαστε εδώ κοντά σου για να ευχηθούμε ο Θεός να σε ενισχύσει στην πορεία σου” πρόσθεσε ο Μακαριώτατος.

Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος δανειζόμενος μία λέξη από τον χειροτονητήριο λόγο του νέου Μητροπολίτη Σιατίστης συμπλήρωσε: ”Σταυροαναστάσιμη θα είναι η πορεία σου αλλά έχεις εμπειρία τόσων χρόνων μέσα σε αυτή την διακονία την πνευματική”.

Πολλές εικόνες στον ΑΕΤΟ



romfea

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.