Τον Διευθυντή της Β/θμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών κ. Κωνσταντίνο Πουτακίδη επισκέφτηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών κ. Κων/νος Δημάδης, ο Αντιπρόεδρος  κ. Ιωάννης Παρασκευαϊδης και  ο Ταμίας  κ. Βασίλης Ίττης  όπου και του εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις προγραμματισμένες εκπαιδευτικές  εκδρομές των σχολικών μονάδων της πόλης στα μεγάλα αστικά κέντρα οι οποίες στο τέλος περιλαμβάνουν επισκέψεις στα μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Με τις επισκέψεις αυτές πιστεύουμε τόνισαν μεταξύ άλλων ότι οι εκδρομές αυτές απομακρύνονται από τον αρχικό τους στόχο που δεν είναι άλλος από τον εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα και την απόκτηση εμπειριών και γνώσεων από τους μαθητές. Καταλήγουν δε να αποκτούν καταναλωτικό χαρακτήρα ενώ στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε πιστεύουμε ότι δημιουργείται και ένας κοινωνικός ρατσισμός όπου  πιθανόν αρκετοί γονείς να αδυνατούν να στηρίξουν οικονομικά την παρουσία των παιδιών τους σε αυτά τα εμπορικά κέντρα και να τα κάνει να αισθάνονται μειονεκτικά έναντι των άλλων μαθητών.

Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα τόνισαν δημιουργείται στην τοπική αγορά των Γρεβενών αφού οι μικροί μαθητές μαθαίνουν να στηρίζουν άλλες αγορές. Έτσι να παρατηρείται μεγάλη εκροή χρημάτων από τον τόπο μας.

Ζήτησαν  την στήριξη του Διευθυντή προς την κατεύθυνση αυτή έτσι  ώστε να εξαιρούνται από τις εκδρομές αυτές οι επισκέψεις στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τονίζοντας ότι η τοπική αγορά διαθέτει και πολύ καλές ποιότητες προϊόντων και ποικιλία σχεδίων  στο πνεύμα της εποχής αλλά και τιμές για όλα τα βαλάντια.

Ο κ. Πουτακίδης αφού άκουσε τους προβληματισμούς και την ανησυχία των μελών του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου τόνισε ότι: αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του Εμπορικού Συλλόγου, βλέπει θετικά την όλη προσπάθεια και θα είναι κοντά στους Επαγγελματίες του τόπου στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του.

 Με Εκτίμηση

Το  Δ.Σ

Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.