Ενα σπονδυλωτό πολύπτυχο πρόγραμμα με ορίζοντα 8 ετιας με ιεραρχημένους στόχους γιατην 1η τετραετία κ τις πρώτες 100 μέρες εκφώνησε χθες στο Διοικητήριο Γρεβενών, ο Ελευθέριος Τζιόλας σε μια ομιλία που διήρκησε 1,5 ωρα.




Κεντρικό στόχο εθεσε την Ενότητα στην κοινωνία και την κινητοποίηση για μια πορεία Ανάταξης του Δήμου και την πορεία για την νέα Εποχή.

Τον Λευτέρη Τζιόλα, προλόγισε ο φίλος του Χρήστος Παπαϊωάννου, νομικός και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γρεβενών:

Ανεπτυξε ολοκληρο το προγραμμά του για ενα Σύγχρονο Ευρωπαϊκό Δήμο. Μίλησε για μια νέα Διοίκηση με διαφάνεια κ ηλεκτρονική διακυβέρνηση με άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα του πολίτη.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη τακτική συνεργασία με τους φορεις της πολης και μάλιστα μίλησε για συμβουλευτικό όργανο στον Δήμο που περιλαμβάνει φορείς του τόπου μαζι με εξεχουσες προσωπικοτητες της πολιτικης κ της κοινωνιας του τόπου. Εδω έβαλε σε πρώτη προτεραιότητα το παγκόσμιο δίκτυο Γρεβενιωτών και μίλησε για ενα διετες συνέδριο γρεβενιωτων μαζι με ενα 4ετες σχέδιο διαφίμησης του νόμου κ των προϊόντων του.

Επισης μεταξύ των άλλων τόνισε την εξοικονόμηση πόρων, για αξιοποίηση προγραμμάτων με συγκεκριμένη οικονομική κοστολόγηση σε κάθε στόχο έναντι άλλων ομορων νομών, που παίρνουν την μερίδα του λεοντος απο τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Ως ενα απο τους άμεσους στόχους που ενδιαφέρει την πόλη είπε οτι φυσικό αέριο θα εχει μεχρι το 2021 αλλα και παρα πολλά ακομη .Το προγραμμα του ειναι 25 πυκνογραφημένων σελίδων και άφησε εκπληκτους ολους του παρισταμένους για την πληρότητά του κ την έκταση σε ολα τα θέματα.

Πράγματι δεν εχει ξεχαστεί κανένα απο τα νευραλγικά θέματα του νομού κ κάλυψε με εντυπωσιακό τροπο τα πάντα. Κοστολόγησε τα πάντα και έθεσε το καθενα σε χρονική ιεραρχιση.

Ως ιδιαίτερες ενότητες που συνδέθηκαν με την ανάπτυξη, την οικονομία & και τις νεες θεσεις εργασιας αναφέρονται συνοπτικά: περιβάλλον, αστική-βιώσιμη-πράσινη πόλη, απασχόληση, κοινωνική πρόνοια, προϊόντα του νόμου & εμπόριο, λίμνη Ιλαριωνα, γεωπάρκο, ορεινός όγκος, χιονοδρομικό Βασιλιτσας, ενέργεια (σε όλες τις μορφές), πολιτισμός & ιστορία (στην πολη & τα χωριά), οικομουσείο-φύση-εθνικός δρυμός, υδάτινος πλούτος, κτηνοτροφία-αγροτικά προϊόντα-ειδικά αγροδιατροφικά προϊόντα, αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας, δάση-βοσκότοποι, περιαστικό δάσος, νεολαία κ πολύπλευρες πρωτοβουλίες δρασεις της νεολαίας.

Ολα τα παραπάνω αναπτύχθηκαν στοχευμένα και εξειδικευμένα στα πλαίσια οργάνωσης ενός Δήμου ως στρατηγικού κέντρου συντονισμού για τις δράσεις, τα έργα, την ανασυγκρότηση κ την Ανόρθωση των Γρεβενών.
Αυτό ειναι το στοίχημα ζωής των Γρεβενών και πάνω σε αυτο το προγραμμα πρέπει να υπάρξει γενική συμπαράταξη τόνισε ο κ Τζιόλας σε ενα πολυπληθές ακροατήριο.

Δείτε  εικόνες στον ΑΕΤΟ




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.