Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

St.Patrick’s Day 2019 | 4ήμερο Φεστιβάλ Ιρλανδικού Πολιτισμού στα Γρεβενά

25 Φεβρουαρίου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Στα Γρεβενά αγαπάμε την Ιρλανδία και γιορτάζουμε για 5η συνεχόμενη χρονιά τον εθνικό της προστάτη Άγιο Πατρίκιο. Μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς διοργάνωσης με μουσικές βραδιές, φέτος, η μέρα του Αγίου Πατρικίου (St.Patrick’s Day), θα πλαισιωθεί σε ένα πλήρες θεματικό φεστιβάλ τεσσάρων ημερών.
Παραδοσιακή μουσική, κινηματογράφος και γαστρονομία, σεμινάρια ιρλανδικών χορών, ομιλίες  είναι πέντε εκφάνσεις του ιρλανδικού πολιτισμού στις οποίες μπορούν να μυηθούν όσοι θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ. Αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της γιορτής όπως και να μελετήσετε για την ιδέα και το όραμα της διοργάνωσης. https://www.stpatricksday.gr
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διοργανώνεται ένα θεματικό φεστιβάλ με τόσες πτυχές του Ιρλανδικού Πολιτισμού και αυτό θα συμβεί στην πόλη των Γρεβενών το φετινό Μάρτιο του 2019.

Φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να διδαχθούμε ιρλανδικό παραδοσιακό χορό με την ιρλανδή δασκάλα χορού Mary Kate Sheehan, που θα τιμήσει με την παρουσία της τη γιορτή μας.
Επίσης, θα έχουμε τη δυνατότητα να ακούσουμε 3 από τα καλύτερα μουσικά συγκροτήματα ιρλανδικής μουσικής στην Ελλάδα. Οι Tir Fada από τη Θεσσαλονίκη, οι TreeCelts Medieval από το Βόλο, και οι Iernis από την Αθήνα, που αποτελούν και το πιο ιστορικό συγκρότημα στη χώρα μας, θα βρίσκονται στα Γρεβενά, για τρεις μοναδικές συναυλίες!Ευχαριστούμε την εταιρεία GUINNESS στην Ιρλανδία που αποτελεί και φέτος τον μεγάλο χορηγό της γιορτής αλλά και τους υποστηρικτές μας, το AllAboutFestivals.gr στην Αθήνα, την Pub Bulls Eye Crew, το Wine Bar Venti, το εστιατόριο Αυλαίς, τη μπυραρία Αλχημείο,  τη Κινηματογραφική Λέσχη Γρεβενών, το εστιατόριο Τράπεζα Γεύσεων, το αρτοποιείο Μαρκόπουλου, το καφέ LOCO.

Τα Γρεβενά για μια ακόμα φορά αποκτούν διεθνή αναφορά! Είστε όλοι καλεσμένοι να μετέχετε στην γιορτή της παράδοσης ενός έθνους που έχει πολλά κοινά με την ελληνική.
Σας περιμένουμε, να μοιραστούμε το κέφι και τη χαρά από την Πέμπτη στις 14 Μαρτίου, παραμονή της γιορτής του Αγίου Πατρικίου!

Με δημιουργική χαρά,
Στέλιος Παπαλαμπρόπουλος
an irish smolly festival | STPATRICKSDAY.GR

This entry was posted on Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου, 2019 at 08:09 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply