Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κατασχέσεις αυτοκινήτων: Παγώνουν γιατί δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας

24 Φεβρουαρίου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Tο ύψος των τελών κυκλοφορίας σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνει κατά πολύ την αξία του οχήματος και έτσι οι τράπεζες δεν προβαίνουν στην κατάσχεσή του

Στον «πάγο» έχουν μείνει χιλιάδες κατασχέσεις πολυτελών αυτοκινήτων καθώς τράπεζες και έμποροι αυτοκινήτων δεν επιθυμούν να καταβάλουν τα υπέρογκα ποσά που τους αναλογούν για να τα πάρουν πίσω.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Newsauto.gr σε χιλιάδες πολυτελή SUV, λιμουζίνες ή σπορ αυτοκίνητα με κινητήρες από 2 λίτρα και άνω οι τράπεζες δεν ενεργοποιούν τις κατασχέσεις τις οποίες έχουν αποφασίσει τα ελληνικά δικαστήρια καθώς για να πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση των οχημάτων θα πρέπει να εξοφληθούν τα ανεξόφλητα Τέλη Κυκλοφορίας.

Ωστόσο επειδή σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις το ύψος των Τελών Κυκλοφορίας υπερβαίνει κατά πολύ την αξία του οχήματος δεν προβαίνουν στην κατάσχεσή του.

Κατασχέσεις αυτοκινήτων: Παγώνουν γιατί δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει το Newsauto.gr στην διάθεσή του σε ένα πολυτελές SUV με ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας 1.100 ευρώ ο ιδιοκτήτης του δεν είχε εξοφλήσει τα Τέλη Κυκλοφορίας την τελευταία 5ετία με αποτέλεσμα για να μεταβιβαστεί το όχημα στην τράπεζα θα έπρεπε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα να καταβάλει το διπλάσιο της αρχικής αξίας τους δηλαδή 2.200 ευρώ ανά έτος.

Με λίγα λόγια η τράπεζα αν επιθυμούσε να κατασχέσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα έπρεπε να καταβάλει στην Εφορία 11.000 ευρώ για τα ανεξόφλητα Τέλη Κυκλοφορίας ώστε να μπορέσει να το μεταβιβάσει στην κυριότητά της.

Η συγκεκριμένη τράπεζα «πάγωσε» την κατάσχεση του πολυτελούς SUV καθώς η αξία του οχήματος στην λιανική δεν ξεπερνούσε τις 5.000 ευρώ και τα στελέχη της τράπεζας εκτίμησαν πως η κατάσχεση του οχήματος είναι ασύμφορη!

Σε άλλη περίπτωση ενός σπορ αυτοκινήτου ο ιδιοκτήτης του δεν είχε πληρώσει Τέλη Κυκλοφορίας για 6 χρόνια!

Το ετήσιο κόστος των Τελών Κυκλοφορίας ανέρχονταν σε 1.380 ευρώ και η τράπεζα για να κατασχέσει και να μεταβιβάσει στην κατοχή της το εν λόγω όχημα θα έπρεπε να καταβάλει το υπέρογκο ποσό των 16.560 ευρώ!

Η αξία του σπορ αυτοκινήτου στην αγορά λιανικής σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να υπερβεί τις 10.000 ευρώ με αποτέλεσμα η τράπεζα να «παγώσει» την όλη διαδικασία κατάσχεσης του οχήματός.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας από τις τράπεζες για την ολοκλήρωση της κατάσχεσης και μεταβίβασης των οχημάτων βάζει «φρένο» στις διαδικασίες εξαιτίας του υπερβολικού κόστους με αποτέλεσμα οι επιτήδειοι να το εφαρμόζουν κατά κόρο αφού η Πολιτεία τους αφήνει πολλά περιθώρια ελιγμών.

This entry was posted on Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου, 2019 at 14:01 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply