Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πώς να ανακτήσετε δωρεάν τα διεγραμμένα δεδομένα του υπολογιστή σας

22 Φεβρουαρίου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Με την πρόοδο της τεχνολογίας και την εξέλιξη των ηλεκτρονικών συσκευών, πλέον η πλειοψηφία των πληροφοριών και των αρχείων χρησιμοποιούνται και αποθηκεύονται σε ψηφιακή μορφή. Για το λόγο αυτό, η εξασφάλιση της διατήρησής τους είναι μεγίστης σημασίας. Μια διαγραφή από λάθος, μια απότομη διακοπή του συστήματος, τυχόν επιθέσεις από κακόβουλο λογισμικό είναι μόνο μερικά από τα ατυχή γεγονότα που μπορούν να συμβούν στον υπολογιστή σας και να σας κοστίσουν σημαντικά δεδομένα. Για το λόγο αυτό, ο καθένας από εμάς πρέπει να γνωρίζει πώς να πραγματοποιεί ανάκτηση δεδομένων, αν αυτά διαγραφούν από τον υπολογιστή και δεν υπάρχουν αποθηκευμένα σε κάποιο backup.

Ασφαλώς, κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι η ανάκτηση διαγραμμένων δεδομένων είναι απόλυτα βέβαιη. Παρ’ όλα αυτά, οι πιθανότητες είναι μεγάλες, ειδικά αν η διαγραφή πραγματοποιήθηκε πρόσφατα. Χρησιμοποιώντας μια διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης, όπως η Google, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε δωρεάν λογισμικό ανάκτησης δεδομένων. Σχεδόν όλες οι δωρεάν εφαρμογές έχουν παρόμοια χρησιμότητα, οπότε μπορείτε να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει.

Κάντε την αναζήτησή σας, «κατεβάστε» το δωρεάν πρόγραμμα της αρεσκείας σας και χρησιμοποιήστε το για να ανακτήσετε τα δεδομένα σας. Αν τα αρχεία που αναζητείτε έχουν ήδη διαγραφεί μόνιμα από τον κάδο ανακύκλωσης, ένα τέτοιο εργαλείο ανάκτησης μπορεί να σας βοηθήσει. Αν η χρήση του εργαλείου ανέκτησε μερικά από τα αρχεία σας, αλλά όχι το συγκεκριμένο που ψάχνετε, μην πανικοβάλεστε: χρησιμοποιήστε μια διαφορετική δωρεάν εφαρμογή. Να ξέρετε, όμως, ότι κάθε ενέργεια που θα πραγματοποιήσετε στον σκληρό σας δίσκο, θα μειώσει τις πιθανότητές σας να ανακτήσετε το αρχείο που επιθυμείτε. Μια τέτοια ενέργεια είναι και η εγκατάσταση πολλαπλών δωρεάν εφαρμογών ανάκτησης δεδομένων.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να θυμάστε ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε το δωρεάν λογισμικό ανάκτησης δεδομένων σε μια φορητή συσκευή, όπως είναι ένα USB drive. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσετε να ανακτήσετε τα αρχεία σας αυτόνομα μέσα στον φάκελο στον οποίο εγκαταστήσατε το λογισμικό και να τα περάσετε από εκεί στον σκληρό σας δίσκο. Η συγκεκριμένη μέθοδος σας επιτρέπει να αποφύγετε την αντικατάσταση των διεγραμμένων αρχείων σας, δίνοντάς σας μεγαλύτερες πιθανότητες να ανακτήσετε τα δεδομένα σας. 

Αν και πάλι δεν καταφέρετε να βρείτε το διεργαμμένο αρχείο σας ή το μέγεθός του δε σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν εφαρμογή, η μόνη λύση είναι να πραγματοποιήσετε την ανάκτηση δεδομένων επί πληρωμή, αγοράζοντας ένα πιο έγκυρο λογισμικό από το internet, ή να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία τεχνικό υπολογιστών.

This entry was posted on Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου, 2019 at 17:47 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply