Αισθάνεσαι πως το σημαντικότερο μέρος του σπιτιού σου, η κουζίνα, χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα; Δεν είναι το ψυγείο ή ο φούρνος αυτό που θ’ αλλάξουν τον τρόπο που βλέπεις την κουζίνα σου, αλλά τα ντουλάπια κουζίνας. Κάθε αλλαγή και αναβάθμιση στο οικιακό σου περιβάλλον, είναι και μια σημαντική προσπάθεια προς το ευ ζην. Ανανεώνοντας το σπίτι σου, ανανεώνεσαι κι ο ίδιος που ζεις μέσα σε αυτό.

 

Για ποιους λόγους πρέπει ν’ αλλάξεις τα έπιπλα κουζίνας σου;

  1. Τα έπιπλα ενός χώρου δίνουν τη φυσιογνωμία αυτού, όπως τα ρούχα στην γκαρνταρόμπα σου. Αλλάζοντας λοιπόν τα έπιπλα κουζίνας σου αλλάζεις τη φυσιογνωμία του σπιτιού σου και το φέρνεις πιο κοντά στην προσωπικότητά σου και το αισθητικό σου γούστο. Μπορείς να κινηθείς είτε σ’ ένα κλασσικό στυλ ή σ’ ένα πιο μοντέρνο στυλ, ανάλογα με την φυσιογνωμία του σπιτιού σου.
  2. Μία ανακαίνιση είναι νέο ξεκίνημα στον τρόπο που βλέπεις τον χώρο σου. Μπορεί με τον σύγχρονο τρόπο ζωής να μην περνάμε όσο χρόνο περνούσαμε παλιότερα στο σπίτι αλλά ο χρόνος μας οφείλει να είναι ποιοτικός. Ένας καθαρός και ανανεωμένος χώρος είναι must, καθώς το εσωτερικό του προσωπικού μας χώρου συνάδει με τη διάθεσή μας. Ανακαινίζοντας το σπίτι σου, καταφέρνεις να ξεφορτωθείς ό,τι σ’ ενοχλεί σε αυτό και να βρεις τις δυνατότητες που θα το κάνουν να γίνει πιο δυνατό, χαλαρωτικό και φρέσκο. Μπορείς ν’ αλλάξεις τα έπιπλα κουζίνας ή μπάνιου, κάνοντας μια πλήρη ή τμηματική αλλαγή.
  3. Αν μένεις σε σπίτι που αγόρασες ή νοίκιασες έτοιμο το πιο πιθανό είναι μην σου πολυαρέσουν τα επιμέρους έπιπλά του. Οι περισσότερες περιπτώσεις έτοιμων σπιτιών κρύβουν αδυναμίες στα έπιπλα κουζίνες, στις ντουλάπες στο υπνοδωμάτιο και στη διαρρύθμιση του μπάνιου. Μην αναβάλλεις μια αλλαγή που μπορεί ν’ αναβαθμίσει τον τρόπο που ζεις στο σπίτι σου. Το ευ ζην είναι κάτι εύκολα υλοποιήσιμο.
  4. Τα ντουλάπια κουζίνας οφείλουν να είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ηλεκτρικών συσκευών που έχεις τοποθετήσει στην κουζίνα σου. Η κατασκευή τους πρέπει να εφαρμόζεται πάνω στην ηλεκτρική κουζίνα, το ψυγείο ή το πλυντήριο πιάτων. Επίσης, το ξύλο πάνω από τον απορροφητήρα πρέπει να είναι καλής ποιότητας και ν’ αντέχει την υγρασία.
  5. Σημαντικό είναι επίσης η διαρρύθμιση των ντουλαπιών κουζίνας να ικανοποιεί τις ιδιαίτερης ανάγκες του/της κάθε νοικοκύρη/νοικοκυράς. Ας μην αφήνουμε ένα κατασκευαστικό λάθος να εμποδίζει τις φιλότιμες μας προσπάθειες να δημιουργούμε στην κουζίνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.