Σε μια, εφ όλης της ύλης συνέντευξη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γρηγόρης Γιαννόπουλος, μιλώντας στον Star-fm, την Δευτέρα (18-2), μίλησε για την συμπόρευσή του με την κα Γεωργία Ζεμπιλιάδου και ανάμεσα σε άλλα ανέφερε:

«Ασχολήθηκα με την αυτοδιοίκηση για να βοηθήσω τον τόπο μου και όχι να μετράω τις χαμένες ευκαιρίες. Με αποκορύφωμα το Μακεδονικό ο κος Καρυπίδης διέψευσε τις προσδοκίες όλων μας. Η ταύτισή του με τον ΣΥΡΙΖΑ τον οδήγησε να προασπίζει τα κυβερνητικά συμφέροντα σε βάρος των συμφερόντων του τόπου. Χάθηκαν χρηματοδοτήσεις, είμαστε τελευταίοι στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ και το μόνο στο οποίο είμαστε πρώτοι είναι στην ανεργία και στην μετανάστευση των νέων.

Ειδικά για τα Γρεβενά αυτά τα πέντε χρόνια χάθηκαν πολλά.

ΕΣΠΑ
Από το ΕΣΠΑ και από τα διαθέσιμα από το 2014, 340εκ.€ του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, τα Γρεβενά πήραν μόλις το 3.2% και το χρήμα που έπεσε στην οικονομία του νομού μόλις 0,4% (πληρωμές 173.000€)



ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ
Τα Γρεβενά χάνουν από το 2017 μέχρι σήμερα 7εκ€ και θα χάνουν 3.5εκ€/χρόνο από τα βιολογικά, λόγω της αλλαγής των κριτηρίων
Η κτηνοτροφία έχασε την μισή εξισωτική αποζημίωση και οδηγείται στον αφανισμό
Δεν προχώρησε το μεγάλο αρδευτικό της Κνίδης αλλά και συνολικά τα αρδευτικά στα Γρεβενά είναι στάσιμα με αποτέλεσμα ο νομός να έχει το χαμηλότερο ποσοστό αρδευόμενης γεωργικής γης από τις τέσσερις ΠΕ μόλις 9,4% (έναντι 23,3% της ΠΕ Καστοριάς, 23,6% της ΠΕ Κοζάνης και 36,8% της ΠΕ Φλώρινας) και 3 φορές λιγότερο από το ΜΟ της Περιφέρειας 22% (στοιχεία ΕΣΥΕ 2009)
Αγροδιατροφική σύμπραξη έμεινε στα χαρτιά

ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ
Ο Ε65 είναι ακόμη στα χαρτιά σε αντίθεση με το Νότιο τμήμα που και χρηματοδότηση εξασφάλισε και ξεκίνησε η κατασκευή του

Το ΦΑ είναι ακόμη στα χαρτιά με τα Γρεβενά να μην έχουν πάρει φέτος ούτε καν τα ξύλα που δικαιούνται οι κάτοικοι στα χωριά μας που είναι δίπλα στο δάσος

Τουρισμός
Δεν έγινε τίποτε για την βελτίωση του δρόμου Γρεβενά – Βασιλίτσα και τον εκσυγχρονισμό του χιονοδρομικού (… Δήμος και Περιφέρεια ψάχνουν την μελέτη)

Ο τουρισμός της Βασιλίτσας καταποντίζεται και οι επιχειρήσεις γύρω από το χιονοδρομικό έχουν κλείσει μετά την καταστροφική απόφαση να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες γύρω από το χιονοδρομικό.

Αστεροσκοπείο Όρλιακα (…. Δεν εντάχθηκε..)
Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς … Δεν εντάχθηκε)
Γεωπάρκο ΤΙΘΥΟΣ (προσπάθεια να ξεκινήσει )
Γεφύρια (Ακόμη στην καταγραφή)
Μονοπάτια (Προσπαθούν να μαζέψουν μελέτες)
Τελευταίοι στις πληρότητες των ξενοδοχείων, τελευταίοι στις αφίξεις (4% πτώση), τελευταίοι στις διανυκτερεύσεις, τελευταίοι στα έσοδα από τον Τουρισμό πανελλαδικά

Επιχειρηματικότητα:
Ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ δεν πήγε στις επιχειρήσεις

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ
Υποτέλεια απέναντι σε Τσίπρα και Κοτζιά

Τέσσερα χρόνια χαμένων ευκαιριών και αναξιοποίητων πόρων είναι πάρα πολλά για μια περιοχή όπως τα Γρεβενά και τη Δυτική Μακεδονία.
Τέσσερα χρόνια οπισθοδρόμησης, ανικανότητας και ανευθυνότητας μας πρόσθεσαν πολλά νέα προβλήματα.
Πρέπει να πάμε μπροστά.
Χρειάζονται άνθρωποι που έχουν Όραμα για την Περιφέρεια, έχουν γνώση και εμπειρία στα ευρωπαϊκά προγράμματα, ξέρουν να δουλεύουν με σχέδιο και έχουν διάθεση να δουλέψουν συλλογικά και σκληρά»..

Ακούστε όλη την συνέντευξη:





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.