Η ισπανική κυβέρνηση, που θέλει να προχωρήσει στην εκταφή των λειψάνων του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο από το μαυσωλείο του, έδωσε διορία 15 ημερών στους συγγενείς του προκειμένου να αποφασίσουν πού θα τον θάψουν, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα διαλέξουν οι αρχές τον νέο τάφο του.

Η υπουργός Δικαιοσύνης Ντολόρες Ντελγκάδο είπε ότι δόθηκε στην οικογένεια αυτή η 15μερη προθεσμία «για να αποφασίσει πού θα ταφούν τα λείψανα».

Αν οι απόγονοι του Φράνκο, ο οποίος κυβέρνησε την Ισπανία από το 1939 μέχρι τον θάνατό του το 1975, δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν ή δεν δώσουν καμία απάντηση, η κυβέρνηση θα αποφασίσει μόνη της τι θα κάνει, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.



Από τον περασμένο Ιούνιο, η κυβέρνηση του Σοσιαλιστή πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ έχει καταστήσει προτεραιότητά της την εκταφή του Φράνκο από το μνημειώδες μαυσωλείο του στη Βάλε δε λος Καΐδος. Όμως η διαδικασία καθυστέρησε, κυρίως λόγω της σφοδρής αντίδρασης των απογόνων του.

Η οικογένεια του Φράνκο έκανε γνωστό τους τελευταίους μήνες ότι θα ήθελε να μεταφέρει τα λείψανα στον καθεδρικό ναό της Αλμουδένια, στην καρδιά της Μαδρίτης, όπου έχει ενταφιαστεί και η κόρη του. Όμως η κυβέρνηση έχει αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο και επιμένει ότι θα πρέπει να ταφεί σε έναν πιο διακριτικό τάφο και όχι στην Αλμουδένια, γιατί ο καθεδρικός θα μπορούσε έτσι να μετατραπεί σε τόπο προσκυνήματος των νοσταλγών της δικτατορίας

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.