Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στα παιδιά που δίνουν τη δική τους καθημερινή μάχη με τον καρκίνο. Για το παιδί, η διάγνωση του καρκίνου αλλάζει την ζωή του με αποτέλεσμα η ανεμελιά και το παιχνίδι να περιορίζεται εξ’ αιτίας της δύσκολης πορείας που απαιτεί η αντιμετώπιση της νόσου.

Η παγκόσμια ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, είναι επίσης αφιερωμένη στους γονείς των παιδιών με καρκίνο, που προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στο άρρωστο παιδί και στα άλλα τους υγιή παιδιά που επίσης τους χρειάζονται, και ανάμεσα στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις και τις απαιτήσεις της ασθένειας.

Τα στατιστικά στοιχεία ευτυχώς είναι ενθαρυντικά!

Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία.



Το 70% από αυτά θεραπεύεται, λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού.

Για να διατηρήσουμε τα θετικά στοιχεία και να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τα στατιστικά μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι μας.

Ο καθένας απο εμάς μπορεί να συνεισφέρει στον αγώνα ζωής των µικρών ασθενών, με το να γίνει εθελοντής αιμοδότης και εθελοντής δότης µυελού των οστών και με το να στηρίξει τους συλλόγους και φορείς υποστήριξης των παιδιών και των οικογενειών τους, που είναι καθηµερινοί αρωγοί των μικρών ασθενών και των οικογενειών τους.

Ας βοηθήσουμε όλοι όπως μπορούμε και ας προβληματιστούμε σήμερα 15 Φεβρουαρίου 2019.

ekklisiaonline

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.