Δικαίωμα στην εργασία χωρίς εμπόδια…
Σύμφωνα με έγγραφη καταγγελία του εκπαιδευτικού Α.με.Α με κινητική αναπηρία κ.Κωνσταντίνου Μιχαλογιάννη που κοινοποιήθηκε στην ΕΣΑ.με.Α και στην ΠΟΑ.με.Α Δυτικής Μακεδονίας, έχει διατεθεί για 2ωρη απασχόληση στο 2ο Γυμνάσιο Γρεβενών.

Η προσέγγιση της αίθουσας διδασκαλίας, που βρίσκεται στο 2ο όροφο του κτιρίου, είναι πολύ δύσκολη λόγω έλλειψης ανελκυστήρα και συνεπώς είναι αδύνατη η απρόσκποπτη άσκηση των καθηκόντων του.



Γεγονός που παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία, άρθρα 2 και 5 του Ν.4443/2016, περί εύλογων προσαρμογών στον εργασιακό χώρο απασχόλησης ατόμων με αναπηρία. Επιπροσθέτως η προσπάθεια του εν λόγω εκπαιδευτικού να είναι συνεπής στην εργασία του, είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό του καθώς αγνοήθηκαν επιδεικτικά απο την αρμόδια διεύθυνση το αίτημα και η ένστασή του για την μη τοποθέτησή του στην συγκεκριμένη σχολική μονάδα.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα και καλούμε την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Γρεβενών, τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας καθώς και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας,  να άρουν άμεσα την ανωτέρω απόφαση , να εφαρμόσουν την νομοθεσία και να σεβαστούν το δικαίωμα στην εργασία χωρίς εμπόδια.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Κούτσιανος Βασίλειος

H Γεν. Γραμματέας

Σιδηροπούλου Αγνή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.