«Ο Τσίπρας έκανε προσωπικές επαφές με βουλευτές και υποσχέθηκε υπουργικές θέσεις» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στη νέα εκπομπή του ΣΚΑΪ, Ρούα Ματ.

Παράλληλα τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός γνώριζε για το Plan B έναντι του Σκοπιανού που συζήτησε στις ΗΠΑ.

«Συγκυβέρνησα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα, σε μία πορεία που ήταν ενδιαφέρουσα. Είχαμε δύσκολη σχέση μεταξύ δύο κομμάτων που είχαν διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές. Ο κύριος στόχος επετεύχθη: Η σταθερότητα επικράτησε στη χώρα, και στα υπουργεία που ανέλαβαν οι ΑΝΕΛ, πέτυχαν», είπε αρχικά ο κ. Καμμένος

«Ο Τσίπρας έκανε προσωπικές επαφές με βουλευτές και υποσχέθηκε υπουργικές θέσεις»

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι οι τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ εξαγοράστηκαν με υπουργικούς θώκους.

«Έγινε μεθόδευση για να χάσουν οι ΑΝΕΛ τη φωνή τους στη Βουλή. Δημοσιογράφος από κυβερνητικό μέσο, μου είπε ότι μου την είχαν στημένη. Δεν με ήθελαν εκείνοι που από τη στιγμή που πήγα στις ΗΠΑ θέλησαν να δημιουργήσουν την λεγόμενη αριστερή παρένθεση. Ο κ. Βούτσης συμμετείχε σε μια μεθόδευση. Μου πήραν βουλευτές σε αντάλλαγμα υπουργεία. Η σύγκρουση με τον κ. Τσίπρα ήταν αληθινή. Δεν περίμενα από τον κ. Τσίπρα να μου πάρει βουλευτές. Ο Τσίπρας έκανε προσωπικές επαφές με βουλευτές και υποσχέθηκε υπουργικές θέσεις», συνέχισε.



«Ηξερε ο Τσίπρας για το Plan B στα Σκόπια»

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για το Plan B έναντι του Σκοπιανού που συζήτησε στις ΗΠΑ και τόνισε μετά είδε δημοσιεύματα για αποστασίες στα ΜΜΕ. «Αν μπορείς να πετύχεις να υπάρξει συμφωνία στρατιωτική με τα Σκόπια, προχώρα την, μου είπε ο κ. Τσίπρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

O κ. Καμμένος κατηγόρησε τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που στήριξαν τη Συμφωνία και τόνισε πως κατά το παρελθόν δεν στήριζαν τον όρο «Μακεδονία»: «Ούτε ο κ. Κουίκ, ούτε η κ. Κουντουρά έλεγαν να δωθεί ο όρος “Μακεδονία” στη γειτονική χώρα. Είναι λάθος ο κ. Κουίκ, τον έκανα δυο φορές υπουργό».

«Είναι προδοτική η συμφωνία»

Σε ερώτηση για το εάν θα χαρακτήριζε «προδότη» τον Αλ. Τσίπρα που συνομολόγησε στη συμφωνία των Πρεσπών είπε: «Όποιος ευσυνείδητα παραδίδει τον όρο της Μακεδονία που είναι μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, τότε κάποιος συμμετέχει σε σχεδιασμούς που μπορούν να χαρακτηριστούν προδοτικοί. Είναι προδοτική η συμφωνία, θεωρώ λάθος του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Είναι συμφωνία που προδίδει τα εθνικά δίκαια και είναι μια συμφωνία προδοτική».

«Καθόλου Μακεδονία ή διάλυση των Σκοπίων»

Σε ερώτηση για το ποια λύση θα στήριζε στο ονοματολογικό της γειτονικής χώρας απάντησε: «Εμένα με ενδιαφέρει να μην υπάρχει καθόλου το όνομα Μακεδονία, ειδάλλως θα ήθελα τη διάλυση των Σκοπίων, γιατί είναι προς το εθνικό συμφέρον να μην υπάρχει αυτή η χώρα».

«Εχω στοιχεία για Κοτζιά και Σόρος»

O κ. Καμμένος κατηγόρησε ξανά τον Ν. Κοτζιά για τα πεπραγμένα του στο ΥΠΕΞ και άφησε αιχμές για τις σχέσεις του με τον Τζορτζ Σόρος

«Ο φάκελος που κατέθεσα περιλαμβάνει γνωμοδοτήσεις του ΝΣΚ που λένε να μην υπογράψει ο κ. Κοτζιάς με την εταιρεία του Σόρος για τις βίζες. Έχω στοιχεία για τον Κοτζιά και τον Σόρος. Για να πάω να καταθέσω στη Δικαιοσύνη, θα πρέπει να κληθώ από τον εισαγγελέα. Είναι υποχρέωση του εισαγγελέα να διερευνήσει το θέμα και δεν έχω κληθεί προς το παρόν».

Αναφορές σε Κουφοντίνα και Θάνου

Αναφορικά με τις άδειες του Κουφοντίνα είπε: «Στα θέματα των δικαιωμάτων έχει ευαισθησία ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά τους εξήγησα ότι αυτά τα θέματα έχουν να κάνουν και με τις διεθνείς σχέσεις. Εχουν ενοχληθεί πολύ οι Αμερικανοί με τις άδειες στον Κουφοντίνα».

Λίγο αργότερα χαρακτήρισε «λάθος» την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στο πρωθυπουργικό γραφείο λέγοντας : «Αφησε μία περιρρέουσα αρνητική ατμόσφαιρα. Η παρουσία της με ενόχλησε».

«Ο Τσίπρας θα κάνει εκλογές τον Μάιο»

Τέλος, εκτίμησε πως ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να κάνει εκλογές στον Οκτώβριο, αλλά δεν θα τα καταφέρει και θα φτάσει μέχρι τον Μάιο. «Δεν υπάρχει πολιτικός χρόνος για να μπορέσει να εξαντλήσει την τετραετία ο κ. Τσίπρας. Από την ώρα που ήρθε η συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση, για εμάς, δεν υπάρχει. Εμείς ζητάμε άμεσα εκλογές» κατέληξε.

«Ο Βαρουφάκης ήταν υπάλληλος του Σόιμπλε»



Για το ρόλο του Γιάνη Βαρουφάκη στις διαπραγματεύσεις του πρώτου εξαμήνου, είπε: «Ο Βαρουφάκης ήταν υπάλληλος του Σόιμπλε . Ο κ. Βαρουφάκης έφαγε πολλές κλοτσιές τον Ιούλιο από τον κ. Τσίπρα όταν ανακαλύψαμε ότι προωθούσε το σχέδιο του Σόιμπλε για έξοδο από το ευρώ και ήθελε να μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ανθρώπων. Μπορεί να είχε συμφωνία με τον Σόιμπλε, ή μπορεί να ήταν ψυχοπαθής. Και με την παρέμβαση του Ολάντ και του Ομπάμα έγινε συμφωνία στο Eurogroup (…) Ο Βαρουφάκης υλοποίησε δουλικά το σχέδιο του Σόιμπλε, ήθελε μετατροπή της Ελλάδας σε αποθήκη ανθρώπων και τότε τον ξυλώσαμε».

Πηγή: | iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.