Αγαπητοί Γρεβενιώτες,

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα αναφερθώ στο κρίσιμο θέμα της βιωσιμότητας του ΤΕΙ Γρεβενών, το οποίο παρά τους στόχους και τις φιλοδοξίες των ιδρυτών του συρρικνώθηκε και σήμερα κινδυνεύει να αφομοιωθεί στα πλαίσια της συγχώνευσης του με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Δεν είναι επίσης η πρώτη φορά που οι αιτιάσεις ς που προβάλλονται από «ιθύνοντες» και «ειδήμονες» είναι ανεπίτρεπτες και προσχηματικές και εξυπηρετούν μια πολιτική με έντονο τοπικιστικό και συγκεντρωτικό χαρακτήρα.



Είναι όμως η πρώτη φορά που βλέπω να υπάρχει η διάθεση για συντεταγμένη δράση από όλους τους φορείς αλλά και από την κοινωνία των Γρεβενών που δείχνει αποφασισμένη να διεκδικήσει αυτό που της αναλογεί στην ισομερή περιφερειακή ανάπτυξη.

Καμιά παραχώρηση, καμιά δικαιολογία, αλλά δικαίωση όλων των ακαδημαϊκών, φοιτητών, και πολιτών που στήριξαν την ύπαρξή του μέχρι σήμερα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Πολιτισμού

και Αθλητισμού Δυτικής Μακεδονίας
Αντώνιος Δασκαλόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.