Η χρυσή δεκάδα των κινητών με τις καλύτερες επιδόσεις στις selfies

Ευρυγώνιους φακούς, ανάλυση 40 και πλέον Megapixel, μεγάλο ζουν και τεχνητή νοημοσύνη που αναγνωρίζει και βελτιώνει διάφορες πτυχές της φωτογραφίας είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που δίνουν έμφαση οι κατασκευαστές έξυπνων κινητών τηλεφώνων  τον τελευταίο καιρό. Η πρακτική χαρακτηρίζεται λογική κι αναμενόμενη από γνώστες της αγοράς αφού ο φωτογραφική φακός και ιδίως αυτός της μπροστινής όψης δηλαδή H selfie κάμερα είναι ένας από τα βασικά κριτήρια επιλογής μιας συσκευής σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες.



Για το λόγο αυτό η DxOmark, ένα εργαστήριο που εξειδικεύεται στην φωτογραφία δημιούργησε μια λίστα με τα κινητά με τις καλύτερες επιδόσεις στις selfies.

Για την χρυσή δεκάδα που επέλεξε η DxOmark χρησιμοποίησε ειδικές μετρήσεις για να αναλύσει πάνω από 1500 φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε διαφορετικές συνθήκες έκαστη κι ανέλυσε βίντεο διάρκειας μεγαλύτερης των δύο ωρώ. Από όλες αυτές τις μετρήσεις και συγκρίσεις προέκυψε η παρακάτω λίστα.

Meizu V6

Meizu V6

To V6 της Meizu έχει ένα δεύτερο αισθητήρα 5M για ιδιαίτερο βάθος στη φωτογραφία αλλά και για να μπορεί να δημιουργεί το λεγόμενο «boken effect», δηλαδή να θολώνει το φόντο της φωτογραφίας εστιάζοντας σε ένα μόνο σημείο.

Το DxOmark το βαθμολογεί με 58.

Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro

67 βαθμούς δίνει στο εντυπωσιακό από άποψη νυχτερινών λήψεων Huawei P20 Pro. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του P20 Pro είναι η απόδοση ακόμα και των μικρών λεπτομερειών.

Σε σύγκριση με τους βασικούς ανταγωνιστές τους μάλιστα το P20 Pro έχει καλή απόδοση σε ό, τι αφορά το φλας και τα εφέτ στις φωτογραφίες.

Παρότι σε άλλα χαρακτηριστικά όπως η απόδοση των χρωμάτων και άλλα τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο θετικά οι επιδόσεις τους στις περισσότερες λειτουργίες που συγκρίθηκαν ήταν πάνω από το μέσο όρο ικανοποιητικές.

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8

71 βαθμούς με βάση τα τεχνικά του χαρακτηριστικά συγκέντρωσε το Samsung Galaxy S8. Το κινητό έχει πολύ καλή έκθεση στις περισσότερες συνθήκες φωτογράφισης ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό.

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mate 20 Pro

Στο 73 είναι η βαθμολογία του Huawei Mate 20 Pro, του Android τηλεφώνου με τον ισχυρό επεξεργαστή Hi Silicon Kirin 980 και την τριπλή κύρια κάμερα με ευρυγώνιο φακό και τηλεφακό.

Για τους λάτρεις των selfies, η μπροστινή κάμερα του Mate 20 Pro έχει ανάλυση 24Mp (f/2.0) και είναι αρκετά ευρυγώνια με αποτέλεσμα να βγάζει πολύ καλές selfies.

iPhone X

iPhone X

Με μικρή διαφορά – με 74 βαθμούς- προηγείται το iPhone X της Apple, η μπροστινή κάμερα του οποίου έχει πολύ καλή απεικόνιση, ειδικά για εκείνους που κάνουν βιντεοκλήσεις ή τραβούν συχνά selfies.

Εκτός από την αποτύπωση των χρωμάτων στα πρόσωπα έχει πολύ καλές επιδόσεις και συνθήκες υψηλότερης αντίθεσης αλλά και σε απόσταση σχεδόν 30 cm. Ωστόσο όσο αυξάνεται η απόσταση του θέματος , αυτό βγαίνει εκτός εστίασης με αποτέλεσμα να χάνονται οι λεπτομέρειες.

Google Pixel 2

Google Pixel 2

80 βαθμούς συγκεντρώνει σύμφωνα με την εταιρεία το Pixel 2 της Google,του οποίου η μπροστινή κάμερα διαθέτει αισθητήρα 1/3.2 ιντσών με ανάλυση 8Mp και μέγεθος εικονοστοιχείου 1,14 μm.

Παρόλο που η ισορροπία του λευκού είναι σχετικά ακριβής τόσο στην εσωτερική φωτογράφηση όσο και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, η φωτογράφηση σε εξωτερικό περιβάλλον, είναι λιγότερο ακριβής.

Η ευκρίνεια στο συγκεκριμένο κινητό μάλιστα είναι καλή μέχρι και τα 55cm, γεγονός που καθιστά το Pixel 2 την καλύτερη δυνατή επιλογή για όσους προτιμούν να έχουν περισσότερο φόντο στις φωτογραφίες τους.

Samsung Galaxy S9 Plus

Samsung Galaxy S9 Plus

Με την μπροστινή κάμερα του S9, η εστίαση στο θέμα μπορεί να παράγει φωτογραφίες που είναι ελαφρώς μαλακές σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Εντούτοις, το φως διοχετεύεται ισόποσα μέσω του διαφράγματος γεγονός που καθιστά το S9 ιδανικό για ομαδικές selfies και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται selfie stick.

iPhone Xs Max

iPhone Xs Max

Ο εμπρόσθιος αισθητήρας της κάμερας του iPhone XS Max είναι 7Μρ αρκετά χαμηλής ανάλυσης, που συνδυάζεται με φακό διαφράγματος σταθερής εστίασης μεγέθους 32mm, f / 2,2.

Ωστόσο, διαθέτει το σύστημα κάμερας TrueDepth της Apple που θεωρητικά βελτιώνει το βάθος και τις λήψεις bokeh. Για αυτούς τους λόγους η βαθμολογία του είναι 81.

Xiaomi Mi Mix 3

Xiaomi Mi Mix 3

Με βαθμολογία στα 83 το κινητό της Xiaomi έχει μπροστινή διπλή κάμερα που δίνει την δυνατότητα φωτογραφίας πορτραίτου και bokeh effect ενώ η βαθμολογία του είναι ίδια με εκείνη του Note 9.

Ο φακός σταθερής εστίασης σημαίνει ότι το εύρος εστίασης είναι λίγο πιο περιορισμένο από ό, τι αυτό των κορυφαίων συσκευών – αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απαλύνει το φόντο των ομαδικών λήψεων. Γι αυτό κι έχει κι εξαιρετικές αποδόσεις χρώματος.

Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9

Εκτός από το εξαιρετικό ιστορικό του κατασκευαστή για εικόνες υψηλής ποιότητας το συγκεκριμένο μοντέλο της Samsung εχει αισθητήρα 1 / 3.6-ιντσών με ανάλυση 8Mp και ανάλυση pixel 1.22μm. Με αυτά τα χαρακτηριστικά το Note 9 γίνεται μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επιλογή για ερασιτέχνες φωτογράφους.

Η εμπρόσθια κάμερα διαθέτει επίσης φακό αυτόματης εστίασης, το οποίο είναι σπάνιο στον κόσμο των selfie κάμερας γι αυτό και η βαθμολογία του φτάνει τα 92.

Google Pixel 3

Google Pixel 3

Η μπροστινή διπλή κάμερα του Pixel 3 έρχεται με ένα σύστημα PDAF που βοηθά τη συσκευή να επιτύχει πολύ καλή εστίαση.



Χάρη στην αυτόματη εστίαση, το Pixel 3 μπορεί να τραβήξει εικόνες με μεγάλη ακρίβεια από 30cm έως και έως 120cm.

Επιπλέον, η εστίαση είναι επίσης σταθερή και επαναλαμβανόμενη. Αυτές η αποδόσεις βαθμολογούν το Pixel 3 με 92 βαθμούς και το κάνουν καλύτερο από πολλούς ανταγωνιστές.

insider

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.