Παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα έντονη κινητικότητα γύρω από το θέμα της συνένωσης των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Περιφέρειας μας.

Η δική μας θέση ήταν και παραμένει καθαρή και κρυστάλλινη και αποτυπώθηκε μέσα από την σχεδόν ομόφωνη απόφαση του  Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών που ασχολήθηκε διεξοδικά με το θέμα .

Πιστεύουμε πως η συνένωση δίνει την ευκαιρία για την δημιουργία ενός Ισχυρού και βιώσιμου οργανισμού που υπό προϋποθέσεις μπορεί να συμβάλλει στην επανεκκίνηση και την ανάπτυξη της οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αρκεί βέβαια να σεβαστεί τα χαρακτηριστικά, τις ανάγκες και τις προοπτικές κάθε επί μέρους τόπου που φιλοξενεί Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.



Ειδικότερα για την περιοχή των Γρεβενών, θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη την παραμονή του υπάρχοντος Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων με αυτόν τον τίτλο και αυτή την ονομασία.

Παράλληλα θεωρούμε πως έφτασε η ώρα να αποκατασταθούν οι αδικίες του παρελθόντος και να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων του ΤΕΙ Γρεβενών με την λειτουργία 2 νέων Τμημάτων σε αυτό και πιο συγκεκριμένα Τμήματος Ασφαλιστικής και Στατιστικής Επιστήμης αλλά και Τμήματος Δασονομίας που θα συμβάλλουν τα μέγιστα στις ανάγκες της τοπικής οικονομίας και παραγωγικής διαδικασίας.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή και θα επανατοποθετηθούμε όταν το νομοσχέδιο δοθεί στην δημοσιότητα για διαβούλευση.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε πως δηλώσεις που θίγουν την λειτουργία και την προοπτική των Τμημάτων που φιλοξενούν τα Γρεβενά, μας βρίσκουν αντίθετους και δεν θα τις επιτρέψουμε με κάθε μας ενέργεια.

Κώστας Παλάσκας
Υποψήφιος Δήμαρχος Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.