Υπέρ της Συμφωνίας ψήφισαν και οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στους οποίους προστέθηκαν
8 βουλευτές από πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης: Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Κουντουρά, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Σπύρος Δανέλλης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Λυκούδης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος.



Κατά της Συμφωνίας ψήφισαν 146 βουλευτές από 6 κόμματα της αντιπολίτευσης: τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, τη Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, τους ΑΝΕΛ, την Ένωση Κεντρώων και κάποιους ανεξάρτητους.

Σόου της Χρυσής Αυγής

Για αρκετή ώρα η ψηφοφορία σταμάτησε γιατί ο Κώστας Μπαρμπαρούσης της Χρυσής Αυγής ψήφισε «Οχι στην προδοσία», όπως είπε και αποχώρησε από την αίθουσα.

Ο πρόεδρος της βουλής τον κάλεσε να επιστρέψει λέγοντας ότι δεν υπάρχει και δεν μπορεί να καταγραφεί ψήφος «Οχι στην προδοσία». «Υπάρχει ναι, όχι, παρών, τίποτα άλλο» επέμεινε ο κ. Βούτσης.

Σήκωσε πανό ο Σαρίδης

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι την ώρα που ήταν να ψηφίσει ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης σήκωσε πανό μέσα στην ολομέλεια εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών και φώναξε «Οχι».

Αποχώρησε η αντιπολίτευση από την ολομέλεια πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία

Ενας ένας οι βουλευτές της αντιπολίτευσης που ψήφισαν Όχι στην Συμφωνία αποχωρούσαν από την αίθουσα της ολομέλειας, πριν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία. Με τον τρόπο αυτό η αντιπολίτευση άφησε μόνο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τους «πρόθυμους» να πανηγυρίσουν.



Τι προηγήθηκε: Υψηλοί τόνοι, δύο στρατόπεδα

Πολιτικοί αρχηγοί και βουλευτές μοιράστηκαν επί τρεις ημέρες σε δύο στρατόπεδα, με επιχειρήματα υπέρ και κατά της Συμφωνίας.

Οπως ήταν φυσικό, ξεχώρισε η αντιπαράθεση μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη και οι δύο εντελώς διαφορετικές ερμηνείες για τα εθνικά συμφέροντα και την εξωτερική πολιτική.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση για υποκρισία και εκτίμησε ότι η Ελλάδα βγαίνει κερδισμένη από την Συμφωνία των Πρεσπών. Κάλεσε δε τους βουλευτές να σταθούν όρθιοι  και να πράξουν το εθνικό τους καθήκον χωρίς να τρομοκρατηθούν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «εθνική ήττα» καλώντας τους βουλευτές να πουν «όχι» στην εθνικά επιζήμια συμφωνία.

 iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.