1. Ξεκαθαρίστε τι θέλετε να πουλήσετε

Στις μέρες, σχεδόν κάθε προϊόν ή υπηρεσία που μπορείτε να σκεφτείτε προσφέρεται προς πώληση στο διαδίκτυο. Εάν είστε ο ιδιοκτήτης μιας παραδοσιακής επιχείρησης που τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες της δεν πωλούνται στο διαδίκτυο, τότε είστε ήδη ένα βήμα πίσω από τον ανταγωνισμό σας. Η λέξη επιχείρηση εμπεριέχει και δραστηριότητες που αφορούν blogs είτε αυτό που έχουμε είναι ένας τουριστικός οδηγός για την Ελλάδα, είναι είναι ένα blog για μαμάδες ή για μαγειρική.

Σε όλες αυτές τις μορφές πρέπει να παρέχετε διαφήμιση και να μαρκάρετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο εκμεταλλευόμενοι έναν ιστότοπο, ακόμη και αν δεν είναι ένας λογαριασμός εμπόρου όπως είπαμε και παραπάνω. Μια φυσική εταιρεία μπορεί να έχει εκατοντάδες ή χιλιάδες πελάτες στη συγκεκριμένη τοποθεσία. Ωστόσο, η ηλεκτρονική σας εταιρεία έχει τη δυνατότητα να προσεγγίσει εκατομμύρια υποψήφιους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Το κλειδί είναι να θυμόμαστε ότι το διαδίκτυο είναι μια παγκόσμια αγορά. Η εκκίνηση ενός καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου θα προσελκύσει πελάτες από όλο τον κόσμο και αναμφίβολα θα αυξήσει τα κέρδη σας. Αν αυτό σας φαίνεται κάτι εντελώς ξένο και δεν γνωρίζετε πως να διαφημιστείτε στο διαδίκτυο τότε μια εταιρεία digital marketing στην Ελλάδα θα σας λύσει κάθε σας απορία.

 

  1. Βρείτε ένα καλό Domain Name

Το domain name σας, είναι η διεύθυνση ιστού που οι χρήστες θα πληκτρολογήσουν στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης ιστού για να φτάσουν στον ιστότοπό σας. Για να αποκτήσετε το domain name σας, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν καταχωρητή ιστότοπου. Υπάρχει αφθονία καταχωρητών στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε τον καταχωρητή, ελέγξτε εάν το επιθυμητό όνομα ιστότοπου είναι διαθέσιμο και αν ναι, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία αγοράς του. Η καταχώρηση του domain name θα πρέπει να ανανεώνεται σε ετήσια βάση.

Προτού δεσμευτείτε σε ένα συγκεκριμένο domain name, θα πρέπει να κάνετε μια αναζήτηση για να δείτε εάν υπάρχουν ήδη υπάρχοντες ιστότοποι με παρόμοια ονόματα για να αποφύγετε οποιαδήποτε σύγχυση. Θυμηθείτε, για να είστε επιτυχής και να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό, θέλετε ένα ελκυστικό, σύντομο και εύκολο να θυμάται κανείς όνομα. Για παράδειγμα ας πάρουμε μια κάβα. Αν δραστηριοποιείστε στην Αθήνα τότε θα πρέπει να κάνετε μια αναζήτηση στις λέξεις κάβα Αθήνα, και να δείτε τους ανταγωνιστές σας και τα ονόματα τους, έτσι ώστε να αποφύγετε μια ονομασία που θα μοιάζει με κάποιον άλλο. Το ίδιο ισχύει και για άλλες περιοχές αλλά και για άλλους τομείς.

 

  1. Βρείτε έναν Πάροχο Φιλοξενίας Ιστοσελίδας

Κάντε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο και ένας αξιόπιστος πάροχος φιλοξενίας ιστοσελίδων όπως είναι το Sigma Web, θα σας δώσει μια καλή συμφωνία και θα συνεργαστεί μαζί σας, για να βρείτε το σχέδιο που θα λειτουργήσει για την επιχείρησή σας. Ξοδέψτε λίγο χρόνο για να ερευνήσετε την εταιρεία, για να δείτε τους υπάρχοντες και τους προηγούμενους πελάτες τους.

Θυμηθείτε, όταν δημιουργείτε τον ιστότοπό σας, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε σελίδες όπως οι “Σχετικά με μας” και “Επικοινωνήστε μαζί μας”. Αυτές οι σελίδες δημιουργούν εμπιστοσύνη και ανοίγουν τις γραμμές επικοινωνίας μεταξύ εσάς, του επιχειρηματία και των πελατών σας. Πολλοί άνθρωποι είναι ήδη σκεπτικοί σχετικά με την απευθείας σύνδεση επιχείρησή τους. Ως εκ τούτου, θέλετε ο ιστότοπός σας να μεταφέρει μια αίσθηση εμπιστοσύνης και ασφάλειας στους πελάτες σας ή απλά να πάνε αλλού για να κάνουν τις αγορές τους.

Οι αγοραστές τείνουν να μην εμπιστεύονται την αγορά από ιστότοπους που δεν έχουν φυσικές διευθύνσεις ή / και τηλεφωνικούς αριθμούς όπου μπορούν να απευθυνθούν αν χρειαστεί. Η παροχή στους πελάτες σας της εμπιστοσύνης στις υπηρεσίες σας είναι ένα από τα βασικά κλειδιά για τη διεξαγωγή μιας επιτυχημένης επιχείρησης στο διαδίκτυο. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, πρέπει επίσης να ρυθμίσετε τις πολιτικές αποστολής και επιστροφής, ώστε οι πελάτες να αισθάνονται ασφαλείς με τις αγορές από τον ιστότοπό σας. Αν πάλι δεν πουλάτε προϊόν αλλά μια υπηρεσία για παράδειγμα είστε τεχνικός και εξειδικεύεστε στις επισκευές ηλεκτρικών συσκευών, τότε τα πράγματα είναι πιο εύκολα για εσάς, καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι τα προσθέσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.