Στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης τραγούδησε η χορωδία του Συνδέσμου μας ΛΙΓΕΙΑ, στην 7η Χορωδιακή Συνάντηση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Αγίου Αθανασίου Κοζάνης προς τιμήν του Αγίου. Συμμετείχαν επίσης η χορωδία του Συλλόγου και οι χορωδίες του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων «Τα Κάστρα» και η Χορωδία Γονέων και Φίλων Περιφερειακού Ωδείου Φλώρινας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 12:00, στο κατάμεστο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και όλες οι χορωδίες παρουσίασαν ένα πολύ ποιοτικό πρόγραμμα με τραγούδια από το έντεχνο και παραδοσιακό ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο και όλοι όσοι παραβρέθηκαν απόλαυσαν πολύ ωραία μουσική πανδαισία. Η χορωδία μας εμφανίστηκε τρίτη στη σειρά και ερμήνευσε με πολύ μεγάλη επιτυχία τα τραγούδια:

  1. Turdion (Tο ποτάμι), Αγνώστου
  2. Άντρα μου πάει, Κάτω Ιταλίας
  3. Εσπερινός, Γιώργος Φίλιος
  4. Μια θάλασσα μικρή, Διονύσης Σαββόπουλος
  5. Φεγγάρι μάγια μου ‘κανες, Μίκης Θεοδωράκης.




Πριν από την εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Δημόπουλος μας ξενάγησε στους χώρους της και τόνισε ανάμεσα στα άλλα ότι η αποτελεί τη Βόρεια Εθνική Βιβλιοθήκη, αφού περιέχει 150.000 τεκμήρια, ενώ η Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος περιέχει 1.000.000. Η ιστορία της ξεκινάει πριν 300 χρόνια και είναι στενά συνδεδεμένη με την ιστορία της πόλης και το αξιοσημείωτο είναι όλα τα βιβλία προέρχονται από δωρεές και προσφορές πνευματικών ανθρώπων της Κοζάνης. Είναι μια πνευματική Κιβωτός της Δυτικής Μακεδονίας με έκταση 7000 τ.μ. και είμαστε πολλοί τυχεροί που έχουμε τόσο κοντά ένα τόσο σημαντικό Πνευματικό Ίδρυμα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμότατα τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Αθανασίου Κοζάνης για την πολύ καλή διοργάνωση αλλά και για την πολύ ζεστή φιλοξενία στο στέκι του Συλλόγου και να τον καλέσουμε και εμείς στην 4η Χορωδιακή Συνάντηση που θα γίνει αρχές Ιουνίου στα Γρεβενά.

Η επόμενη εμφάνιση της Χορωδίας θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στο Βαφοπούλειο, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου για φιλανθρωπικό σκοπό.

Το Δ.Σ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.