Αγωγές για τα αναδρομικά του 13ου και του 14ου μισθού καλούνται από τη νομική υπηρεσία της ΑΔΕΔΥ να καταθέσουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μέχρι τις 15 Μαρτίου του 2019.

Συστήνεται, δε, στις αγωγές να διεκδικηθούν, ανεξαρτήτως διετούς παραγραφής, όλα τα δώρα, όλων των ετών από 1-1-2013 και εφεξής.

«Μετά την επίσπευση της εκδίκασης, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, της υπόθεσης για τη συνταγματικότητα ή μη του Ν. 4093/2012 που κατάργησε εντελώς τα δώρα και το επίδομα αδείας (500 + 250 + 250 €), ζητήσαμε από τη Νομική σύμβουλο, σχετική Γνωμοδότηση. Επειδή πέραν της συνταγματικότητας θα κριθεί επιπλέον και η αναδρομικότητα των απαιτήσεων, σας κοινοποιούμε τη σχετική Γνωμοδότηση προκειμένου να την αξιοποιήσετε για την καλύτερη υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων που εκπροσωπείτε.Εξυπακούεται ότι η επαναφορά του συνόλου του 13ου και 14ου μισθού είναι στην προμετωπίδα των αιτημάτων μας και θα αποτελέσει αντικείμενο διεκδίκησης και στην επικείμενη συνάντηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Υπουργό Οικονομικών», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα «Νέα», η κατάργηση των επιδομάτων εορτών και αυτού της άδειας (τα 1000 ευρώ δηλαδή, 500+250+250) που έγινε με τον Νόμο 4093/12 κρίθηκε αντισυνταγματική.



Η Ολομέλεια του ΣτΕ θα κρίνει, την 1η Φεβρουαρίου, εάν η απόφαση για τους εν ενεργεία εργαζόμενους στο Δημόσιο θα ισχύει αναδρομικά.

Κύκλοι της ΑΔΕΔΥ αναφέρουν ότι η κυβέρνηση οφείλει να επανανομοθετήσει άμεσα τα δώρα και να χορηγήσει τα αναδρομικά σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, όπως έγινε με τους ένστολους, τους πανεπιστημιακούς και τους γιατρούς. Η εν λόγω απόφαση για τους εν ενεργεία δημόσιους υπαλλήλους θα επηρεάσει και τους συνταξιούχους.

Να θυμίσουμε, ότι οι συνταξιούχοι που είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη πριν από την απόφαση του ΣτΕ, 10 Ιουνίου 2015, μπορούν να διεκδικήσουν ποσά από την 1η Ιανουαρίου 2012 και έως πέντε χρόνια, καθώς μετά προβλέπεται παραγραφή

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.