Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η «παγωμένη βροχή» θα πέσει την Παρασκευή στην Δυτική Μακεδονία – Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθεί το φαινόμενο

19 Ιανουαρίου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Προειδοποίηση για την «παγωμένη βροχή» απηύθυνε ο προγνώστης καιρού Σάκης Αρναούτογλου.

Η παγωμένη βροχή δεν διαφέρει από την απλή βροχή αλλά όταν οι σταγόνες πέφτουν στο παγωμένο οδόστρωμα, γίνονται ένα επικίνδυνο λεπτό στρώμα πάγου.

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Αρναούτογλου ανέφερε «Μεγάλη προσοχή στο φαινόμενο της παγωμένης βροχής που είναι πολύ πιθανόν να σημειωθεί σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας (νομοί Κοζάνης, Φλώρινας, Γρεβενών, Καστοριάς) το πρωί – μεσημέρι της Παρασκευής 18 Ιανουαρίου.

Η παγωμένη βροχή δεν διαφέρει από την απλή βροχή αλλά όταν οι σταγόνες βροχής θα πέσουν αύριο το πρωί στο παγωμένο οδόστρωμα (άσφαλτο, πεζοδρόμια κλπ) απο τις χαμηλές, υπό το μηδέν, θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν στην περιοχή (τη νύχτα της Πέμπτης προς το ξημέρωμα της Παρασκευής) θα παγώνουν ακαριαία, σχηματίζοντας ένα επικίνδυνο λεπτό στρώμα πάγου που είναι δύσκολα ορατό από τους οδηγούς!».


This entry was posted on Σάββατο, 19 Ιανουαρίου, 2019 at 07:05 and is filed under ΚΑΙΡΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply