ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ – ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ –ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το Νομαρχιακό Τμήμα Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα να πάρουν μαζικά μέρος  στην 24ωρη Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου , ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση.

Το νέο σύστημα διορισμών – προσλήψεων με τα λεγόμενα κριτήρια, βάση των οποίων θα καταρτίζονται οι πίνακες των αναπληρωτών, που θα είναι κοινά και για τους όποιους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών γίνουν τα επόμενα χρόνια, οδηγούν εκπαιδευτικούς, που σήμερα εργάζονται στην εκπαίδευση ως συμβασιούχοι, στην ανεργία. Δημιουργούν τεράστιες ανακατατάξεις στους πίνακες των αναπληρωτών (για μια ακόμα φορά) και τελικά λειτουργούν σαν μηχανισμός ανακύκλωσης της ανεργίας.

Με το νέο σύστημα διορισμών – προσλήψεων καθιερώνονται τρεις πυλώνες κριτηρίων. Στην ουσία η κυβέρνηση μοιράζει ισοβαρώς προϋπηρεσία και ακαδημαϊκά προσόντα για να πουλάει ελπίδα σε όλους, παλιούς και νέους αναπληρωτές, αλλά και στους νέους αποφοίτους!

Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί να μην αποδεχτούν να περάσει η λογική του “διαίρει και βασίλευε”!



Οι ελλείψεις στα σχολεία είναι μεγάλες. Οι όποιες κυβερνητικές εξαγγελίες για το σύστημα διορισμών όχι απλώς δε λύνουν, αλλά συντηρούν και παγιώνουν το άθλιο καθεστώς της αδιοριστίας για χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές αλλά και απόφοιτους των σχολών. Ακόμα και οι 4.500 διορισμοί να πραγματοποιηθούν στην Ειδική Αγωγή, την επόμενη χρονιά, θα χρειαστούν και πάλι πάνω από 10.000 συμβασιούχοι για να λειτουργήσουν μόνο και μόνο οι δομές Ειδικής Αγωγής!

Η ΕΓ του ΝΤ Γρεβενών της  ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα  να δώσουν το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11:00 στο Διοικητήριο Γρεβενών.

  • Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τις «προσλήψεις» – απολύσεις αναπληρωτών!
  • Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Κανένας απολυμένος εκπαιδευτικός!

Η ΕΓ του Ν.Τ.  Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.