Ο Πρόεδρος ενημέρωσε το Σώμα  για την προς Κύριον  εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης  Κυρού Παύλου και συγκάλεσε  εκτάκτως σήμερα 14 Ιανουαρίου 2019 το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα Μακαριστό Μητροπολίτη ο οποίος  υπήρξε μία ξεχωριστή και εκκλησιαστική φυσιογνωμία, με μεγάλο ποιμαντικό, πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, το οποίο αφήνει παρακαταθήκη σε όλους μας.



Υπηρέτησε το Ποίμνιό του με μεγάλη αφοσίωση και εργάστηκε με όλες του τις δυνάμεις με κύριο γνώμονα την προσφορά του στο συνάνθρωπο. Ξεχώρισε για την αποφασιστικότητά του, την αγάπη του για τη νεολαία και τις ιδιαίτερες ευαισθησίες για τους ανθρώπους που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Έπειτα από τα παραπάνω ο Πρόεδρος ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας ως παρακάτω:

  1. Να παραστεί σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την τέλεση της Εξόδιου Ακολουθίας.
  2. Να δοθούν χρήματα αντί στεφάνου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Σιάτιστας.
  3. Να εκφράσει τη βαθιά λύπη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Προέδρου και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Ιερά Σύνοδο της Ελλάδας, στην Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης στην οικογένεια και στους οικείους του  εκλιπόντα Μακαριστού Μητροπολίτη.
  4. Να κυματίζουν μεσίστια οι σημαίες των Δημόσιων κτιρίων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μέχρι την Εξόδιο Ακολουθία.
  5. Να αναβληθούν όλες οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μέχρι και την Εξόδιο Ακολουθία.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο

Α π ο φ ά σ ι σ ε  ομόφωνα

  1. Να παραστεί σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την τέλεση της Εξόδιου Ακολουθίας.
  2. Να δοθούν χρήματα αντί στεφάνου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Σιάτιστας.
  3. Να εκφράσει τη βαθιά λύπη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Προέδρου και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Ιερά Σύνοδο της Ελλάδας, στην Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης στην οικογένεια και στους οικείους του  εκλιπόντα Μακαριστού Μητροπολίτη.
  4. Να κυματίζουν μεσίστια οι σημαίες των Δημόσιων κτιρίων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μέχρι την Εξόδιο Ακολουθία.
  5. Να αναβληθούν όλες οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μέχρι και την Εξόδιο Ακολουθία.

Η απόφαση αυτή πήρε α/α 1/19

η Γραμματέας της Συν/σηςτου Π.Σ.

Αλίκη Ζήδρου – Γρηγοριάδου

O Πρόεδρος  του Π.Σ.

Φώτιος Κεχαγιάς

Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη
για την κοίμηση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου
Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την κοίμηση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου, ο ξαφνικός θάνατος του οποίου μας συγκλόνισε και προκάλεσε σε όλους μας αισθήματα έντονης συγκίνησης.

Η Εκκλησία μας έχασε ένα Ποιμενάρχη με σπουδαίο έργο και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο μέσα από το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που διετέλεσε.

Ως Περιφερειάρχης είχα τη χαρά και την τιμή να συνεργαστώ άριστα μαζί του για θέματα που αφορούσαν την Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, ενώ μέσα από συγκεκριμένες δράσεις αντιμετωπίσαμε ζητήματα φτώχειας και αξιοπρεπούς διαβίωσης των συνανθρώπων μας, με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης ξεχώριζε πάντα για τη δυναμική του, την ιδιαίτερη αγάπη του στους νέους και την ευαισθησία του σε θέματα που αφορούσαν την οικογένεια και τη σχέση μεταξύ των γονέων και των παιδιών, θεμέλιος λίθος για την κοινωνία μας. Στα πλαίσια της ποιμαντικής διακονίας του, καθιέρωσε τη Σχολή Γονέων, μία ξεχωριστή δραστηριότητα που ο λαός της Μητροπόλεως αγκάλιασε με ιδιαίτερη αγάπη, ενώ η ενασχόληση του Μακαριστού με τους νέους και τα προβλήματά τους, ως ιερέας, πνευματικός, κατηχητής και εκπαιδευτικός είναι αυτό που τον χαρακτήριζε και τον ξεχώριζε.



Για την Κοίμηση του Ιεράρχη μας εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Ελλάδος, στο λαό που υπηρετούσε και στους οικείους του.
Οι πράξεις του και το έργο του τον εισάγουν στην αιώνια ζωή.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
Θεόδωρος Καρυπίδης

Συλλυπητήριο Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών
για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κκ Παύλου

Χθες η Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα η ευρύτερη περιοχή του Βοΐου και ορισμένων κοινοτήτων των Γρεβενών έχασαν έναν σπουδαίο άνθρωπο. Η πνευματική του παρακαταθήκη όμως θα μας συνοδεύει σαν πυξίδα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κκ. Παύλος ο οποίος διακόνευε στην περιοχή μας, ήταν ένας φιλόσοφος της εποχής μας. Ένας άνθρωπος, του οποίου το πολύπλευρο έργο του δε γινόταν πάντα γνωστό. Πάντα διακριτικός και με επιχειρήματα είχε το θάρρος να αναπτύσσει το λόγο του για επίκαιρα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα. Εκφράζουμε τα βαθειά μας συλλυπητήρια στους οικείους του καθώς και στην οικογένεια της Εκκλησίας. Θα λείψει μεν από όλους μας αλλά θα λάμπει δια του έργου και του λόγου που αφήνει πίσω του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης
Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών

Ευάγγελος Σημανδράκος

«Συλλυπητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης»

Εκφράζω τη βαθειά μου θλίψη και συγκίνηση για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου.

Ο αείμνηστος ιεράρχης διακρίθηκε για την ιεροπρέπεια, τη μαχητικότητα, τη σύνεση και την ανθρωπιά του έχοντας προσφέρει καθόλη τη διάρκεια της διακονίας του σημαντικό πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο.

Εκ των θεσμικών μας θέσεων, συνεργαστήκαμε άριστα θαυμάζοντας τον ζήλο και την αφοσίωση που επέδειξε κατά την προσφορά του έργου του στην περιοχή της αρμοδιότητάς του στα Γρεβενά, κατορθώνοντας να κατακτήσει ξεχωριστή θέση στις καρδιές του ποιμνίου του και της δικής μου ιδιαιτέρως.
Αιωνία του η μνήμη

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

Συλλυπητήριο Μήνυμα Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη

Θέλω από βάθους καρδίας να εκφράσω την βαθύτατη λύπη μου για την κοίμηση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου, τον οποίο είχα την τύχη και την τιμή να γνωρίσω ως Νομάρχης όσο και ως Δήμαρχος Γρεβενών.

Ο Μακαριστός ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο ποίμνιό του και ξεχώριζε για την σεμνότητά του, την αγάπη του για τα νέα παιδιά αλλά και τον πύρινο και διδακτικό του λόγο τόσο για τον Θεό και την εκκλησία όσο και για την πατρίδα και την Μακεδονία που τόσο αγαπούσε.

Εύχομαι ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του στα ουράνια σκηνώματα.
Θερμά συλλυπητήρια στο ποίμνιό του και στους οικείους του.
Αιωνία του η μνήμη…..

Δημοσθένης Κουπτσίδης
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης
Δήμου Γρεβενών

Υποβολή Συλλυπητηρίων

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας Βοσκόπουλος Ιωάννης, η Αντιπρόεδρος Βρυζίδου Παρασκευή και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου υποβάλλουν τα εγκάρδια συλλυπητήρια για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης – Κυρού Παύλου, και εύχονται αιωνίαν ανάπαυσιν της ψυχής Αυτού.

Είναι γνωστόν, ότι υπήρξε ένας φωτισμένος Ποιμενάρχης με πολύπλευρο έργο φιλανθρωπικό και πατριωτικό. Μία εξαίρετη μαχητική προσωπικότητα για τον αδύναμο άνθρωπο αλλά και για την Πατρίδα μας.

Με θλίψιν

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας

Ιωάννης Βοσκόπουλος
Δήμαρχος Φλώρινας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.