Τα διαζύγια στη showbiz είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Μπορεί να γίνονται είτε με φιλικό τρόπο είτε το ζευγάρι να σφάζεται για την περιουσία. Μπορεί να χωρίζουν φιλικά, μπορεί όμως και να υπάρχει μοιχεία, οπότε τα πράγματα δεν είναι και τόσο ειρηνικά.

Υπάρχουν λογιών λογιών διαζύγια, αλλά επειδή οι διάσημοι έχουν και περιουσία, κάποια από αυτά ήταν πανάκριβα. Με αφορμή το χωρισμό του Τζεφ Mπέζος, ας δούμε τα ακριβότερα στον κόσμο της showbiz:

Τζεφ και Μακένζι Μπέζος
Τζεφ και Μακένζι ΜπέζοςΤζεφ και Μακένζι Μπέζος
Λαμβάνοντας υπόψη πως πρόκειται για τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon,τον Τζεφ Μπέζος, ή αλλιώς τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο για το 2018, το διαζύγιό από την εδώ και 25 χρόνια σύζυγό του, δεν θα ήταν οικονομικό.

Η Ουάσινγκτον, όπου κατοικεί το ζεύγος Μπέζος, έχει ως νόμο που αναφέρει πως τα περιουσιακά στοιχεία και τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί κατά την διάρκεια ενός γάμου, θεωρούνται ότι ανήκουν εξίσου και στους δύο συζύγους, εκτός κι αν είχε γίνει προγαμιαίο συμβόλαιο. Κι αυτό ισχύει στην περίπτωση του συγκεκριμένου ζευγαριού, με αποτέλεσμα η Μακένζι να έχει το δικαίωμα στην μισή περιουσία του Τζεφ, που ανέρχεται στα 137 δισεκατομμύρια δολάρια!

Μάικλ και Χουανίτα Τζόρνταν
Μάικλ και Χουανίτα ΤζόρντανΜάικλ και Χουανίτα Τζόρνταν
Ο σούπερ σταρ του μπάσκετ χώρισε από την επί 17 χρόνια σύζυγό του, Χουανίτα το 2006. Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι δυο τους είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο να βάλουν τέλος στον γάμο τους: η Χουανίτα είχε υποβάλει αίτηση διαζυγίου το 2002. Τελικά, έλαβε ένα από τα μεγαλύτερα ποσά στην ιστορία: 168 εκατομμύρια δολάρια.



Πολ ΜακΚάρτνεϊ και Χέδερ Μιλς
Πολ ΜακΚάρτνεϊ και Χέδερ ΜιλςΠολ ΜακΚάρτνεϊ και Χέδερ Μιλς
Αν και δεν ήταν τόσο ακριβό όσο το διαζύγιο του Τζόρνταν, ο χωρισμός του πρώην μέλους των Beatles από την πρώην σύζυγό του Μιλς εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο ακριβά διαζύγια διασημοτήτων: ο ΜακΚάρντεϊ αναγκάστηκε να καταβάλει περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια και αργότερα αποκάλεσε τον γάμο του με την Μιλς, ως το μεγαλύτερο λάθος της δεκαετίας.

Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ
Τζόνι Ντεπ και Άμπερ ΧερντΤζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ
Η Χερντ υπέβαλε αίτηση διαζυγίου από τον Ντεπ το 2016 μετά από μόλις 15 μήνες έγγαμου βίου. Αργότερα έλαβε 7 εκατομμύρια δολάρια στον διακανονισμό, τα οποία δώρισε για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Αλλά η διαδικασία δεν ήταν τόσο καθαρή: οι μάχες που έδωσε το ζευγάρι στο δικαστήριο ήταν πολύ άσχημες, με την Χερντ να κατηγορεί τον Ντεπ για ενδοοικογενειακή βία και το ίδιο να κάνει και ο ηθοποιός.

Στίβεν Σπίλμπεργκ και Έιμι Ίρβινγκ
 Στίβεν Σπίλμπεργκ και Έιμι Ίρβινγκ Στίβεν Σπίλμπεργκ και Έιμι Ίρβινγκ
Ο πρώτος γάμος του Σπίλμπεργκ με την ηθοποιό Ίρβινγκ, διήρκησε μόλις 4 χρόνια, αλλά ήταν ένα από τα ακριβότερα διαζύγια του Χόλιγουντ, με την Ίρβινγκ να φεύγει πλουσιότερη κατά περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια.

Μελ Γκίμπσον και Ρόμπιν Μουρ
Μελ Γκίμπσον και Ρόμπιν ΜουρΜελ Γκίμπσον και Ρόμπιν Μουρ
Μία από τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις διαζυγίου στο Χόλιγουντ ήταν αυτή μεταξύ του Γκίμπσον και την Μουρ, που έληξαν τον 30ετή γάμο τους το 2011 και χώρισαν στην μέση την περιουσία των 850 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μαντόνα και Γκάι Ρίτσι
Μαντόνα και Γκάι ΡίτσιΜαντόνα και Γκάι Ρίτσι
Ο χωρισμός τους το 2008 ήταν πολύ έντονος και τελικά αναφέρθηκε πως η Μαντόνα πλήρωσε τον Ρίτσι ένα ποσό μεταξύ 76 και 92 εκατομμυρίων δολαρίων. Εντούτοις, το δράματα ανάμεσά τους μόλις άρχιζε: μέχρι πρόσφατα, ενεπλάκησαν σε μια δικαστική μάχη για την επιμέλεια του γιου τους, Ρόκκο.

Κιμ Μπάσιντζερ και Άλεκ Μπάλντουιν
Κιμ Μπάσιντζερ και Άλεκ ΜπάλντουινΚιμ Μπάσιντζερ και Άλεκ Μπάλντουιν
Το δράμα του χωρισμού της Μπάσιντζερ και του Μπάλντουιν διήρκησε 4 χρόνια, κυρίως εξαιτίας της δικαστικής μάχης τους για την επιμέλεια της κόρης τους, Άιρλαντ. Ο χωρισμός τους ήταν επίσης γεμάτος χαρακτηρισμούς: μερικές από τις προσβολές που ακούστηκαν περιελάμβανα την «μαύρη χήρα» και τον «τύραννο». Η Μπάσιντζερ είπε επίσης ότι ονειρευόταν τον θάνατο του Μπάλντουιν.

Ντενίζ Ρίτσαρντς και Τσάρλι Σιν
 Ντενίζ Ρίτσαρντς και Τσάρλι Σιν Ντενίζ Ρίτσαρντς και Τσάρλι Σιν
Ένα άλλο διαζύγιο που συζητήθηκε πολύ ήταν αυτό του Σιν και της Ρίτσαρντς το 2006. Στα δικαστικά έγγραφα, η Ρίτσαρντς ισχυρίστηκε ότι ο Τσάρλι την κακοποιούσε, κοιμόταν με πόρνες κατά την διάρκεια του γάμου τους και πως προσπάθησε να απαγορεύσει τις κόρες τους από το να κάνουν εμβόλια. Στα email του, ο Σιν αποκαλούσε την Ρίτσαρντς ως «θλιβερό άνεργο γουρούνι». Ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους μόλις τρία χρόνια μετά τον γάμο τους.



Ντόναλντ και Ιβάνα Τραμπ
Ντόναλντ και Ιβάνα ΤραμπΝτόναλντ και Ιβάνα Τραμπ
Το διαζύγιο του Αμερικανού Προέδρου από την πρώτη σύζυγό του, Ιβάνα, δεν ήταν απλά ακριβό, ήταν δραματικό. Ο Τραμπ απάτησε την Ιβάνα με την μετέπειτα σύζυγό του, Μάρλα Μαπλς, σε ένα σκάνδαλο που είχε γίνει τότε πρωτοσέλιδο. Είναι διάσημη η ατάκα της Μαπλς στην Ιβάνα στο Άσπεν όπου φέρεται να της είπε: «Είμαι η Μάρλα και αγαπώ τον σύζυγό σου. Εσύ;». Το διαζύγιο πάντως, έκανε την Ιβάνα πλουσιότερη κατά 25 εκατομμύρια δολάρια.

Χάρισον Φορντ και Μελίσσα Μάθισον
 Χάρισον Φορντ και Μελίσσα Μάθισον Χάρισον Φορντ και Μελίσσα Μάθισον
Ένα άλλο διάσημο διαζύγιο ήταν αυτό του Φορντ με την πρώην σύζυγό του Μάθισον το 2004. Το διαζύγιο ήρθε μετά από 24 χρόνια γάμου και η Μάθισον αποκόμισε ένα μεγάλο μέρος των κερδών του Φορντ μετά τον διακανονισμό τους – 85 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Πρίγκιπας Κάρολος και πριγκίπισσα Νταϊάνα
Πρίγκιπας Κάρολος και πριγκίπισσα ΝταϊάναΠρίγκιπας Κάρολος και πριγκίπισσα Νταϊάνα
Η ιστορία τους ήταν σαν παραμύθι, αλλά η πραγματικότητα για τον Κάρολο και την Νταϊάνα απέχει πολύ από αυτό. Και οι δύο ήταν άπιστοι καθ’ όλη τη διάρκεια του γάμου και χώρισαν τελικά το 1992. Υπήρξαν συζητήσεις για συμφιλίωση, αλλά μετά την φημισμένη συνέντευξη της Νταϊάνας στο Panorama το 1995, ήταν μάταιο. Το βασιλικό ζευγάρι χώρισε τελικά το 1996. Οσο για τα πόσα χρήματα πήρε από το παλάτι, περί τα 22,5 εκατ. δολάρια και εξασφάλισε έναν ετήσιο μισθό της τάξης των 600.000 δολαρίων. Δυστυχώς, η αγαπημένη πριγκίπισσα των Βρετανών ένα χρόνο μετά την έκδοση του διαζυγίου της σκοτώθηκε στο τρομακτικό δυστύχημα της γέφυρας Ντελ Αλμά.

Φωτογραφίες: AP

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.