Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

 Fish and chips, Λονδίνου

Ιανουάριος 13th, 2019 by Σταματίνα

Είναι το εθνικό φαγητό της Αγγλίας: τηγανητό φιλέτο ψαριού, συνήθως μπακαλιάρου, σερβιρισμένο με τηγανητές πατάτες. Η παρακάτω συνταγή είναι από τον Τζέημς Ολιβερ.

Υλικά

  • Φιλέτο μπακαλιάρου (ξαλμυρείστε φιλέτο ή φρέσκο ψάρι)
  • 150 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1 μπύρα
  • 5 κουταλιές λάδι καλαμποκιού (ή φριτέζα)
  • Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και πατάτες για τηγανητές

 

Εκτέλεση

  • Σε μπολάκι αναμείξτε καλά το αλεύρι, ένα ποτήρι μπύρα και τους κρόκους αυγού -Χτυπήστε
  • Ξεχωριστά, χτυπήστε τα ασπράδια και προσθέστε τα απαλά
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στο ψάρι αν είναι φρέσκο
  • Βουλιάξτε το ψάρι στο κουρκούτι, ρίξτε στο σε τηγάνι, σε ζεστό λάδι ή σε φριτέζα για 5 λεπτά
  • Στραγγίξτε το ψάρι σε χαρτί κουζίνας
  • Στο μεταξύ θα έχετε καθαρίσει τις πατάτες -Τηγανίστε τες ανάλογα με τη συνήθειά σας

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Κυριακή, Ιανουάριος 13th, 2019 at 16:01 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply