Εντονες διεργασίες  στο στρατόπεδο των ΑΝΕΛ, καθώς μόλις επικυρώθηκε η συμφωνία των Πρεσπών από το κοινοβούλιο των Σκοπίων, «άναψαν τα τηλέφωνα».

Ο υπουργός Αμυνας, που ανέβαλε την συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα λόγω της προσωρινής εμπλοκής νωρίτερα σήμερα, στα Σκόπια βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς εξέλιπε ο λόγος της κωλυσιεργίας και πλέον το μπαλάκι περνάει στα χέρια της Αθήνας.


Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο Πάνος Καμμένος φέρεται να είναι έξαλλος με τους υπουργούς των ΑΝΕΛ που δεν θέλουν να παραιτηθούν.

«Εγώ τους έκανα ανθρώπους και υπουργούς και είναι απίστευτο να μου φέρονται έτσι!» λέει με πικρία σε συνομιλητές του ο Πάνος Καμμένος.

Μάλιστα, συνεργάτες του προέδρου των ΑΝΕΛ έθεταν το ρητορικό ερώτημα: «Αν ήταν πρόεδρος του κόμματος ο Καραμανλής έτσι θα του φέρονταν οι υπουργοί του; Δεν θα παραιτούνταν μόλις τους έδινε το σήμα;»

 

Μέσα στην ΚΟ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε επίθεση στον Β. Κόκκαλη θεωρώντας δικαιολογία το επιχείρημα που χρησιμοποίησε ο υφυπουργός να μην ληφθεί απόφαση καθώς λείπουν στελέχη όπως η κα Κουντουρά.

«Μα η Κουντουρά μία βρίσκεται στην Κίνα, μία στις ΗΠΑ. Θα περιμένουμε μέχρι πότε να γυρίσει η Κουντουρά;» αντέδρασε με θυμό ο Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός Αμυνας βρίσκεται σε δύσκολη θέση πλέον καθώς πέραν των εσωκομματικών προβλημάτων του, έχει να αντιμετωπίσει και τις εισηγήσεις που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας. Μερίδα συνεργατών του πρωθυπουργού, όπως αποκάλυψε το iefimerida.gr του εισηγούνται να απομακρύνει τον κ. Καμμένο «εδώ και τώρα» με το επιχείρημα ότι «πρόκειται για ένα μόνιμο πρόβλημα που θα το βρίσκουμε μπροστά μας συνέχεια». Ως εκ τούτου, θα ήταν προτιμότερο να γίνει τώρα η αποχώρησή του που -όπως λένε- ούτως ή άλλως προηγήθηκε «φασαρία».



Οι πρώτες σκέψεις του προέδρου των ΑΝΕΛ ήταν να αφήσει να περάσει το Σαββατοκύριακο, ώστε να «αγοράσει» πολιτικό χρόνο. Μάλιστα θα έχει και αύριο το μεσημέρι συνάντηση με τους στενούς του συνεργάτες για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να λάβουν τις αποφάσεις τους.
Ωστόσο, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και κάποιοι από το περιβάλλον του, πίεζαν τον Πάνο Καμμένο να πάει ακόμη και το βράδυ της Παρασκευής στο Μαξίμου και να υποβάλει την παραίτησή του, ώστε να προλάβει τυχόν απόρριψη από τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος στην συνάντηση που θα έχει με τον Αλέξη Τσίπρα – η οποία δεν έχει προσδιοριστεί μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές – θα του ζητήσει να διώξει όλους τους υπουργούς των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, ώστε να μην διαλυθεί το κόμμα του και η Κοινοβουλευτική του Ομάδα, προκειμένου να πραγματοποιήσει μια αξιοπρεπή έξοδο από την κυβέρνηση, χωρίς διαλυμένο κόμμα.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.