Η χρονιά ξεκίνησε την προηγούμενη Τρίτη, ωστόσο μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής ένας Διευθύνων Σύμβουλος μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας θα έχει βγάλει όσα θα βγάλει ο μέσος εργαζόμενος ολόκληρο το 2019.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα αφεντικά των εταιρειών του δείκτη FTSE 100 θα φτάσουν να βγάλουν όσα ο μέσος εργαζόμενος στη μία το μεσημέρι ώρα Λονδίνου την τρίτη μέρα που πάνε για δουλειά, δύο ώρες νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι, μετά την αύξηση κατά 11% στις αποδοχές τους. Όσον αφορά το μέσο μισθό μίας εργαζόμενης γυναίκας; Θα τον έχουν ξεπεράσει κατά τις 8:30 το πρωί…



Παρά τις προσπάθειες της βρετανικής κυβέρνησης για περισσότερη διαφάνεια στις αμοιβές των στελεχών, η διαφορά μεταξύ των αποδοχών ενός Διευθύνοντος Συμβούλου και ενός εργαζόμενου παραμένει χαώδης. Αυτή τη στιγμή, τα αφεντικά του FTSE κερδίζουν 133 φορές περισσότερα από το μέσο εργαζόμενο, σε σύγκριση με 47 φορές περισσότερο το 1998.

Η διαφορά αυτή στη Βρετανία αντανακλά την ανισότητα στις απολαβές στο μεγαλύτερο μέρος του ανεπτυγμένου κόσμου. Από την 1η Ιανουαρίου πάντως, μπήκε σε εφαρμογή στο Λονδίνο ο νόμος που επιβάλει στις εταιρείες που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο και έχουν περισσότερους από 250 υπαλλήλους να δημοσιεύουν τις αμοιβές των επικεφαλής τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.