Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

 F.T.: Συνομιλίες Μέι με ηγέτες κρατών και αξιωματούχους της ΕΕ εντός της εβδομάδας 

Ιανουάριος 4th, 2019 by Σταματίνα

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, σχεδιάζει να έχει συνομιλίες με ηγέτες χωρών-μελών και θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτή την εβδομάδα, ανάμεσά τους τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, αναφέρει η εφημερίδα Financial Times.

Η Μέι θέλει περαιτέρω εγγυήσεις ότι το λεγόμενο backstop, ο μηχανισμός ασφαλείας που έχει συμφωνηθεί για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να υπάρξουν «σκληρά» σύνορα μεταξύ του ΗΒ και της Ιρλανδίας, θα έχει συγκεκριμένη, περιορισμένη χρονική διάρκεια, κατά το δημοσίευμα.

Χαντ: Η Μέι θα βρει τρόπο η συμφωνία με την ΕΕ να εγκριθεί από το κοινοβούλιο

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα βρει τρόπο να επιτύχει την έγκριση της συμφωνίας που έκλεισε με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit από το βρετανικό κοινοβούλιο, προέβλεψε την Τετάρτη ο επικεφαλής της διπλωματίας του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Χαντ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σιγκαπούρη.

«Όταν η Τερέζα Μέι επιστρέψει με τις εγγυήσεις που ζητεί από την ΕΕ ότι η συμφωνία που είναι πάνω στο τραπέζι δεν πρόκειται να μας οδηγήσει να παγιδευτούμε μόνιμα στην τελωνειακή ένωση (…) θα βρει τρόπο να εγκριθεί αυτή η συμφωνία από το κοινοβούλιο», έκρινε ο Χαντ ερωτηθείς σχετικά έπειτα από μια ομιλία στη Σιγκαπούρη.

Eξάλλου, αναφερόμενος στην πιθανότητα να διεξαχθεί δεύτερο δημοψήφισμα, για τη συμφωνία, ο Χαντ υποστήριξε ότι αυτό θα έβλαπτε τη δημοκρατία, ενώ τόνισε πως οι συνέπειες που θα είχε για την κοινωνία το ενδεχόμενο το ΗΒ να μην αποχωρήσει από την ΕΕ θα ήταν «καταστροφικές».

Η Μέι ανέβαλε τον Δεκέμβριο τη σχεδιαζόμενη ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων για τη συμφωνία, καθώς παραδέχθηκε πως όδευε σε συντριπτική ήττα. Επιδιώκει να λάβει περαιτέρω διαβεβαιώσεις από τους Ευρωπαίους. Η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο αναμένεται να γίνει την εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα 14η Ιανουαρίου.

Ο Ντέιβις προτρέπει τη Μέι να αναβάλει την ψηφοφορία για τη συμφωνία

Ο Ντέιβιντ Ντέιβις, ο Βρετανός πρώην υπουργός αρμόδιος για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστήριξε σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη ότι η πρωθυπουργός του ΗΒ Τερέζα Μέι πρέπει να καθυστερήσει την ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων για τη συμφωνία που έκλεισε με την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά το Brexit.

«Όσο περισσότερο προετοιμαζόμαστε για να αποχωρήσουμε από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, τόσο πιθανότερη γίνεται μια καλή συμφωνία», επιχειρηματολόγησε ο Ντέιβις στο άρθρο του, το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Telegraph.

Ο πρώην υπουργός των Τόρις υποστήριξε ακόμη ότι η ΕΕ ανησυχεί για τον κίνδυνο να μην καταβληθεί από το Λονδίνο το ποσό των 39 δισεκατομμυρίων δολαρίων όπως συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης των δύο πλευρών για το διαζύγιο.
 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, Ιανουάριος 4th, 2019 at 10:16 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply