Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σολωμός με σπαράγγια ψητά

Ιανουάριος 3rd, 2019 by Σταματίνα

Τέλος τα κρέατα, ήρθε η ώρα για ψαρόσουπες και ψάρια ψητά.

Υλικά

  • 4 φιλέτα φρέσκο σολωμό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Σπαράγγια πράσινα φρέσκα
  • Λίγο βούτυρο
  • 1 λεμόνι
  • Θυμάρι φρέσκο, μαϊντανό και ρίγανη
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο για κάθε πακέτο
  • Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Αλατίστε καλά τον σολωμό, ρίξτε πιπέρι
  • Απλώστε αλουμινόχαρτο (ή λαδόκολλα) και βάλτε τον σολωμό με τα σπαράγγια πλυμένα και καθαρισμένα στις άκρες -1 πακέτο για κάθε άτομο
  • Κόψτε το λεμόνι σε φετούλες και προσθέστε μερικές, συν μισή σκελίδα σκόρδο, συν τα αρωματικά
  • Βάλτε λίγο βούτυρο πάνω στον σολωμό και στα σπαράγγια
  • Προσθέστε ελάχιστο ελαιόλαδο, κλείστε το χαρτί καλά για να μην κυλήσει το βούτυρο, τοποθετήστε τα πακέτα σε ταψάκι και ψήστε σε ζεσταμένο φούρνο για 30 λεπτά
  • Προσθέστε χυμό λεμονιού στο σερβίρισμα

 

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, Ιανουάριος 3rd, 2019 at 12:51 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply