Είστε καλεσμένοι σε ένα σπίτι για τις γιορτές. Δεν θέλετε να πάρετε κάτι συμβατικό όπως γλυκά, αλλά αντιθέτως θέλετε να αναδείξετε το προφίλ σας και να φέρετε ένα κρασί. Με τόσες όμως ποικιλίες σε γεύσεις, κτήματα και τανίνες, το να επιλέξετε το σωστό κρασί μπορεί να αποδειχθεί σωστό ναρκοπέδιο.

Ο Φελίπε Καρβάλιο, wine expert της Beery Bros. & Rudd αποκαλύπτει στο Business Insider τα τρία κλειδιά που κρύβονται στην ετικέτα του μπουκαλιού που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το σωστό κρασί.

Δείτε το αλκοόλ
Σε πολλούς δεν πάει το μυαλό, αλλά τα επίπεδα του αλκοόλ σε ένα κρασί δείχνουν και πόσο γλυκό είναι. Όπως εξηγεί ο Carvallo, εάν δείτε πολύ χαμηλά επίπεδα αλκοόλ σε ένα λευκό κρασί για παράδειγμα, αυτό θα σημαίνει πιθανότατα ότι υπάρχει ακόμη ζάχαρη που δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία της στη ζύμωση.



Προτάσεις για πιάτα
Μερικές φορές είναι ελκυστικό να έχει στην ετικέτα προτάσεις για πιάτα που μπορεί να συνοδεύσει το κρασί σας, αλλά προσέξτε τις προτάσεις. Εάν αναφέρει ένα πολύ γενικό πιάτο, όπως για παράδειγμα ζυμαρικά, τότε μάλλον πρόκειται για ένα ουδέτερο κρασί που μπορεί να πηγαίνει με τα περισσότερα φαγητά. Για κάποιους αυτό μπορεί να είναι θετικό, αλλά σίγουρα δεν θα είναι ένα κρασί που θα σας μείνει.

Δεν πειράζει εάν δεν αναγράφεται η ποικιλία του σταφυλιού
Και αυτό γιατί υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τη γεύση του κρασιού, που δεν σχετίζονται με την ποικιλία. Όπως η τοποθεσία που καλλιεργείται το σταφύλι. «Ένα από τα πράγματα που ακούμε συχνά είναι για παράδειγμα ότι μισούν το Chardonnay αλλά αγαπούν το Chablis. Η ποικιλία του σταφυλιού είναι και για τα δύο η ίδια. Το μόνο που αλλάζει είναι η τοποθεσία. Το Chablis παράγεται στην περιοχή του Burgundy, στη Γαλλία ενώ το Chardonnay μπορεί να καλλιεργηθεί παντού στον κόσμο».

economistas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.