Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για θέματα της επικαιρότητας παραχώρησε στο West Channel ο δικηγόρος Ανδρέας Πάτσης.

Για τον Κ. Μητσοτάκη και τη δυναμική της Ν.Δ.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει άποψη, έχει όραμα, έχει λόγο, έχει θέληση, έχει διάθεση, νομίζω για την ελληνική κοινωνία και για την χώρα μας είναι η τελευταία ελπίδα και θα πρέπει να του δοθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πλειοψηφία έτσι ώστε να μπορέσει να ασκήσει απερίσκεπτος την πολιτική του, για να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση αλλά και προοπτικής και μέλλοντος».

Για την ενασχόληση του με την πολιτική

«Με αίσθημα ευθύνης με  διάθεση δημιουργίας, με πράξεις και όχι με λόγια, θέλω να προσφέρω στον τόπο μου, όχι μόνο στα Γρεβενά  αλλά και γενικότερα στην πατρίδα, έχω μια τεράστια διαδρομή σαν δικηγόρος όλα αυτά τα χρόνια έχω δημιουργήσει και έχω προσφέρει πάρα πολλά και πιστεύω ακράδαντα ότι μπορώ να προσφέρω ακόμα περισσότερα και μέσα από την κεντρική πολιτική εξουσία. Ακόμα δε περισσότερο σε έναν από τους πιο αδικημένους Νομούς όπως είναι τα Γρεβενά.   Έχω θέσει τον εαυτό μου στη διάθεση του Προέδρου της Ν.Δ.  ο οποίος θα αξιολογήσει και θα αποφασίσει αν ο Ανδρέας ο Πάτσης θα είναι ή δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο των Γρεβενών και από κει και πέρα ο λαός των Γρεβενών θα αποφασίσει εάν ο Ανδρέας ο Πάτσης θα είναι στην επόμενη βουλή ή όχι.

 Για τη συμφωνία των Πρεσπών

«Είναι απαράδεκτο, ιστορικά, πολιτικά και ηθικά να λέμε ότι μια τέτοια συμφωνία μπορεί να περάσει με 151 βουλευτές και να ψάχνουμε ποιος θα φύγει από ποιο κόμμα και θα δώσει ενίσχυση στην κυβέρνηση για να το περάσει. Ευχής έργο θα ήταν να μην μπορέσει να ψηφίσει τη Συμφωνία η κυβέρνηση Τσίπρα…Ο καθένας μπορεί να κάνει τις εκπτώσεις του όπως αυτός νομίζει με το οποιοδήποτε αντάλλαγμα. Δεν πρέπει να κοιτάμε όμως το σήμερα αλλά το αύριο όταν οι επόμενες γενιές θα αναζητήσουν τους φταίχτες. Μακάρι να ζούνε οι σημερινοί για να μπορέσουν να απολογηθούν στις επόμενες γενιές για αυτά τα οποία εκχώρησαν χωρίς να το δικαιούνται…Άλλο λύνω ένα θέμα με μια χώρα που αφορά το ονοματολογικό και άλλο εκχωρώ ιστορικά δικαιώματα της πατρίδας μου».

Για την υπόθεση Ριχάρδου και τον τρόπο που λειτούργησε η δικαιοσύνη

«Η δικαιοσύνη έχει δομικά προβλήματα στον τρόπο με τον οποίο απονέμεται. Στη συγκεκριμένη υπόθεση υπήρξε ένας εναγκαλισμός της δικαστικής με την εκτελεστική εξουσία. Πρόκειται για ένα τεράστιο φιάσκο που δείχνει όμως τις διαστάσεις της εμπλοκής της δικαστικής με την εκτελεστική εξουσία».




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.