Το πρώτο επίσημο βήμα για τη συνδιοργάνωση του ευρωπαϊκού, ή και του παγκόσμιου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου (μουντιάλ), από την Ελλάδα, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, έγινε προ ολίγου, στο πλαίσιο της τετραμερούς Συνόδου που διεξάγεται στο Βελιγράδι.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, παρόντων των πρωθυπουργών της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και της Ρουμανίας Βιόριτσα Νταντσίλα, ο «οικοδεσπότης» πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ανακοίνωσε ότι οι τέσσερις χώρες θα δημιουργήσουν οργανωτική επιτροπή, με σκοπό να διεκδικήσουν τη συνδιοργάνωση του Euro του 2028 ή του Mundial του 2030.



H πρόταση του Βούτσιτς χαρακτηρίστηκε ως πράξη υψηλού συμβολισμού, καθώς, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, πρόκειται για μια περιοχή που έγινε γνωστή για τους πολέμους, τις διενέξεις και τις συγκρούσεις και η οποία πλέον θα αναγνωριστεί για το πνεύμα συνεργασίας.

Να σημειωθεί ότι τους επικεφαλής των τεσσάρων χωρών συνόδευσαν οι ισάριθμοι υπουργοί Αθλητισμού. «Πρέπει να καταθέσουμε την υποψηφιότητα τον Δεκέμβριο του 2021», είπε ο κ. Βούτσιτς, ο οποίος ανέφερε ότι δεν χρειάζονται μόνο στάδια, αλλά υποδομές και ξενοδοχεία.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.