Ο Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι θα επιδιώξει την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για το Brexit, αν κέρδιζε πρόωρες εκλογές, αψηφώντας όσους υποστηρικτές των Εργατικών ζητούν νέο δημοψήφισμα.

«Θα πρέπει να επιστρέψουμε και να διαπραγματευτούμε και να δούμε ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα», είπε στον Guardian ο ηγέτης των Εργατικών, όταν ρωτήθηκε τι θα έκανε αν κέρδιζε σε πρόωρες εκλογές που θα είχαν ως στόχο την άρση του αδιεξόδου στο κοινοβούλιο.

Οσο για το ποια στάση θα κρατούσε το κόμμα του αν γινόταν νέο δημοψήφισμα, ο Κόρμπιν είπε: «Θα ήταν δικό του θέμα να αποφασίσει ποια πολιτική θα ακολουθούσε, αλλά η πρότασή μου αυτή τη στιγμή είναι να προχωρήσουμε, να προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε μια τελωνειακή ένωση με την ΕΕ στην οποία θα μπορούμε να είμαστε σωστοί εμπορικοί εταίροι».

Η ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο, επί της πρότασης στην οποία κατέληξε η Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες, θα γίνει μετά τα μέσα Ιανουαρίου. Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες στη Βρετανία για το 2022, αλλά θα μπορούσαν να γίνουν πρόωρες, αν η πρωθυπουργός δεν καταφέρει να περάσει από τη βουλή τη συμφωνία της.

 

 

 

 

 

ΑΠΕ/ Reuters

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.