Με την παράλληλη εκδήλωση “Κόλιαντα μπάμπουμ κόλιαντα κι εμένα μπάμπουμ κλούρα…” θα συμμετάσχει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γρεβενών Πίνδος στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών  “Χριστούγεννα στην Αυλή των Βουνών” την Κυριακή 23.12.2018 στις 13.30 το μεσημέρι.

Μικροί και μεγάλοι, φίλοι και μέλη του συλλόγου μας θα έχουν τη χαρά να ζυμώσουν και να ψήσουν παραδοσιακές κουλούρες στα σπιτάκια μπροστά από το αρτοποιείο του Ζέρβα Παναγιώτη.

Η όλη δράση θα ξεκινήσει από το χώρο του συλλόγου μας όπου θα ξεκινήσουμε όλοι μαζί τραγουδώντας παραδοσιακά κάλαντα στους δρόμους και στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο υπαίθριο εργαστήρι – παραδοσιακή γωνιά όπου οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη χαρά να φτιάξουν ο καθένας τη δική του παραδοσιακή κουλούρα και να μυηθεί στην τέχνη της. Για το ψήσιμο συνεργάζεται μαζί μας με μεγάλη χαρά το Αρτοποιείο Παναγιώτη Ζέρβα.



Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη χαρά να γευθούν παραδοσιακές κουλούρες και να ανασύρουν απο τη μνήμη τους Γρεβενιώτικα Χριστούνεννα!

Όση ώρα οι κουλούρες θα βρίσκονται στο φούρνο μικροί και μεγάλοι θα συμμετάσχουν με παραδοσιακά παιχνίδια, χορό και τραγούδι στη μικρή πλατεία δίνοντας έτσι ένα παραδοσιακό ηχόχρωμα στη γιορτή.

Ως σύλλογος επιλέγουμε και επιμένουμε στη διαφύλαξη και διάδοση της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τα ήθη και τα έθιμα μας.

“Κόλιαντα μπάμουμ κόλιαντα κι εμένα μπάμπουμ κλούρα”

Σας περιμένουμε όλους!!!

Γρεβενά, 21/12/2018

 

Για τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.