Στη ΝΔ προσχώρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.  

Ο κ. Θεοχάρης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και μετά τη συνάντηση δήλωσε:

Όλα ξεκίνησαν από συνέντευξη που έδωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής την Κυριακή που μας πέρασε την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», στην οποία ανέφερε ότι είναι πολύ κοντά στην πολιτική του σκέψη αυτά που διατυπώνει το τελευταίο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η προσχώρηση Θεοχάρη στη Νέα Δημοκρατία ανατρέπει και την αριθμητική για την ψήφο της Συμφωνίας των Πρεσπών από ένα δεδομένο, πως αν ο κ. Θεοχάρης είναι από σήμερα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας θα πειθαρχήσει στη γραμμή του κόμματος και θα καταψηφίσει τη συμφωνία όταν έρθει στη Βουλή.

Ο κ. Θεοχάρης θα είναι ο τέταρτος ανεξάρτητος βουλευτής που προσχωρεί στη Νέα Δημοκρατία, μετά την Κατερίνα Μάρκου, τον Ιάσονα Φωτήλα και τον Γιώργο Κατσιαντώνη.

Ο κ. Θεοχάρης ήταν από τους ανεξάρτητους βουλευτές που σκέφτονταν να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο, όπως δήλωσε στην ίδια συνέντευξη, «οι συνεχείς δηλώσεις Ζάεφ και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύει μια συμφωνία που είχε ούτως ή άλλως εξαρχής προβλήματα δεν σας κρύβω ότι μου έχουν προκαλέσει δεύτερες σκέψεις», θέση που προφανώς διευκολύνει την προσέγγισή του με τη Νέα Δημοκρατία.

Επίσης, σε ερώτηση για το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου, ο ανεξάρτητος βουλευτής ανέφερε ότι η πρόσκληση αυτή δεν αφορά τον χώρο του προοδευτικού φιλελευθερισμού στον οποίο ανήκει ο ίδιος. Την ένταξη του Χάρη Θεοχάρη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ανακοίνωσε και η ΝΔ.



Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο  Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα μαζί του και συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις μετά και τις δηλώσεις του κ. Θεοχάρη ότι οι απόψεις του ταυτίζονται με αυτές του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας τόσο για την ανάταξη της οικονομίας, όσο και για την ανάγκη συγκρότησης ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού μετώπου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσόρισε στη ΝΔ τον Χάρη ΘεοχάρηΟ Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσόρισε στη ΝΔ τον Χάρη Θεοχάρη

Αργά χθες το απόγευμα, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε και επισήμως την ένταξη του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Ο κ. Βούτσης ενημέρωσε το Σώμα ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, απέστειλε επιστολή στο προεδρείο, με την οποία ενημερώνει ότι ο κ. Θεοχάρης εντάσσεται στην ΚΟ της ΝΔ.

 iefimerida 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.