Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι δέκα τροφές που νικούν τον χρόνο και χαρίζουν ζωή

18 Δεκεμβρίου, 2018 by Σταματίνα

Πες μου τι (οφείλεις να) τρως να σου πω πόσο χρονών είσαι. Η διατροφή μας δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη από την ηλικία μας αν θέλουμε να παραμείνουμε υγιείς. Γι’ αυτό οι διατροφικές μας συνήθειες θα πρέπει να προσαρμόζονται στα χρόνια που μετράμε πίσω μας. Ποιες τροφές μας κάνουν καλό όσο μεγαλώνουμε; Υπάρχει ο ιερός δεκάλογος τροφίμων που μας χαρίζουν ζωή, υγεία και ενέργεια σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του Business Insider.

Ως γνωστόν με το πέρασμα του χρόνου αλλάζει ο μεταβολισμός και η ανάγκη για μια ισορροπημένη διατροφή αυξάνεται.

 

 

  1. Τα πράσινα λάχανα -μια μεγάλη πολύμορφη οικογένεια- είναι απαραίτητα για το διαιτολόγιο όσων έχουν περάσει τα τριάντα καθώς δρουν ευεργετικά στο δέρμα και στις αρθρώσεις. Σε αυτή την οικογένεια ανήκουν το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο και πολλά άλλα λαχανικά.
  2. Τα εσπεριδοειδή φρούτα – πλούσια σε βιταμίνη C- είναι κατεξοχήν αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές τροφές.
  3. Τα μπαχαρικά – όπως ο κουρκουμάς, το δενδρολίβανο και η κανέλα θεωρούνται επίσης εγγύηση για τη μείωση των φλεγμονών
  4. Τα αυγά είναι μια από τις σημαντικότερες πηγές πρωτεϊνών . Μας προστατεύουν από την οστική απώλεια καθώς είναι πλούσια σε χολίνη, βιοτίνη και πρωτεΐνη.
  5. Η κατανάλωση οστράκων πλούσια σε ψευδάργυρο είναι απαραίτητα για την ερωτική διάθεση που μειώνεται με τη ηλικία.
  6. Οι ξηροί καρποί – σημαντική πηγή πρωτεϊνών, ινών και καλών λιπαρών- εγγυώνται μακροζωία και καταπολεμούν τη χοληστερόλη.
  7. Το κεφίρ, το τυρί και το γιαούρτι είναι πηγές ασβεστίου και σωτήριες τροφές για το έντερο.
  8. Τα κολλαγόνο – μια πρωτεΐνη που κάνει το δέρμα ελαστικό και τις αρθρώσεις δυνατές – παράγεται μέσα από την κατανάλωση λιπαρού ψαριού και σούπας.
  9. Τα λιπαρά ψάρια – όπως σολομός, τόνος, σαρδέλες- ενισχύουν την πνευματική μας υγεία, και τη «δύναμη του εγκεφάλου».
  10. Για την καλύτερη απορρόφηση της Β12 – η οποία απορροφάται ολοένα και πιο δύσκολα με το πέρασμα του χρόνου- ενδείκνυνται εμπλουτισμένα δημητριακά με γάλα.

 

 

 

 

 

economistas

loading…

This entry was posted on Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου, 2018 at 13:08 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply