Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

 Bloomberg: Οι Ευρωπαίοι εξετάζουν να ικανοποιήσουν τη Μέι -Για τα ιρλανδικά σύνορα

15 Δεκεμβρίου, 2018 by Σταματίνα

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα εξετάσουν την περίπτωση να δώσουν στην Τερέζα Μέι αυτό που επιδιώκει, με την μορφή διακήρυξης με νομική ισχύ για τα ιρλανδικά σύνορα, ώστε να εγκριθεί από το βρετανικό Κοινοβούλιο η συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, ανέφεραν δύο Ευρωπαίοι διπλωμάτες στο πρακτορείο Bloomberg.

Κατά την χθεσινή Σύνοδο Κορυφής η Mέι απηύθυνε έκκληση στους Ευρωπαίους ομολόγους της να προχωρήσουν επειγόντως σε εκείνες τις πολιτικές και νομικές διαβεβαιώσεις που θα διασκεδάσουν τις ανησυχίες των Βρετανών βουλευτών.

Συγκεκριμένα, η Mέι ζήτησε διαβεβαίωση ότι η ΕΕ δεν επιθυμεί την χρήση του συνόρου, μια πολιτική συμφωνία επί της διακήρυξης για τις μελλοντικές σχέσεις των δύο πλευρών, που θα προσαρτηθεί στο σχέδιο της υφιστάμενης συμφωνίας και πρόσθετες διευκρινίσεις για το σύνορο, οι οποίες θα έχουν νομική ισχύ.

Παρά την αρχική πρόθεση της ΕΕ, υπάρχουν ακόμη εμπόδια, αφού κάποιες χώρες διστάζουν να συμφωνήσουν. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να εκδώσουν μνημόνιο στο οποίο θα περιλαμβάνεται μια επιθυμητή ημερομηνία λήξης του συνόρου, ενώ θα αναλαμβάνεται η υποχρέωση να καταβάλει η Ένωση όλες τις δυνατές προσπάθειες για την επίτευξη ολοκληρωμένης εμπορικής συμφωνίας που θα αντικαταστήσει το ιρλανδικό σύνορο.

Η Βρετανία θα έχει το δικαίωμα προσφυγής στη διαιτησία αν θεωρήσει ότι η υποχρέωση δεν εκπληρώνεται. Βρετανοί αξιωματούχοι ελπίζουν ότι οι δύο πλευρές μπορούν άμεσα να επεξεργαστούν το σχετικό κείμενο, αναφέρει το Bloomberg.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου, 2018 at 09:16 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply