Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ομιλία του στο 12ο συνέδριο της ΝΔ, επέλεξε να
στρέψει το βλέμμα στο μέλλον, «γιατί σε ένα κόσμο που αλλάζει τόσο γρήγορα, δεν επιτρέπεται να είμαστε με την πλευρά αυτών που μένουν πίσω», όπως τόνισε.

Σαφής στόχος της ΝΔ είναι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, όμως «ο πραγματικός αντίπαλος είναι τα προβλήματα που κληροδοτούν», όπως είπε στους τρεις χιλιάδες συνέδρους και παρουσίασε το δικό σχέδιο για την επόμενη μέρα της χώρας. Ένα σχέδιο με καθαρό κοινωνικό πρόσημο, γιατί «καλούμαστε να εκπροσωπήσουμε, πρώτα και πάνω από όλα, τους πιο αδύναμους και τους χαμένους από την πολυετή κρίση».

  1. βοήθεια 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα
  2. αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της χώρας

Ο κ. Μητσοτάκης αναδεικνύοντας το τεράστιο πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην χώρα μας αναφέρθηκε σε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση της ΝΔ για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

Στον πρώτο προϋπολογισμό που θα καταθέσει η ΝΔ ως κυβέρνηση, θα προβλέπεται επίδομα 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε παιδί που θα γεννιέται. Ποσό που διασφαλίζει την κάλυψη των αναγκαίων εξόδων το πρώτο διάστημα της ζωής του και θα δοθεί με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια στη συντριπτική πλειονότητα των νέων οικογενειών. Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι όλα τα βρεφικά είδη και τα είδη πρώτης ανάγκης των νέων μητέρων θα υπαχθούν στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση του ότι το αφορολόγητο όριο για κάθε παιδί θα προσαυξάνεται στις οικογένειές τους κατά 1.000 ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρώντας να σηματοδοτήσει «τη μετάβαση από την εποχή της ανασφάλειας, στην εποχή των προσδοκιών» προανήγγειλε ότι ο κατώτατος μισός θα αυξάνεται με διπλάσιο ρυθμό από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ διότι, όπως χαρακτηριστικά είπε, “το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία, ώστε να προχωράμε όλοι μαζί μπροστά και να μη μένει κανείς πίσω”. Η εξαγγελία αυτή σημαίνει ότι, αν, όπως προβλέπεται, η ελληνική οικονομία αναπτυχθεί με 10% την επόμενη τριετία, ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί κατά 20%. Δηλαδή θα επανέλθει σταδιακά στα 703 ευρώ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα απεύθυνε τέσσερα «Κατηγορώ», για το Σκοπιανό, την ίδια ώρα που ο Πρωθυπουργός «πραγματοποιούσε μια φτηνή φιέστα αντιπερισπασμού στη Θεσσαλονίκη»:



«Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι δίχασε τον ελληνικό λαό και δεν επιχείρησε να ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής συναίνεσης για να λύσει αυτό το μέιζον εθνικό πρόβλημα.

Κατηγορώ ότι ο κ. Τσίπρας είπε ναι εκεί που έξι πρωθυπουργοί -Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς είπαν όχι: στην αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας.

Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι και σήμερα ακόμα προσβάλλει τον πατριωτισμό της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που βρίσκονται απέναντι στην συμφωνία, χαρακτηρίζοντας τους ακροδεξιούς και εθνικιστές.

Και, ναι, κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ με μία μείζονα εθνική υποχώρηση.

Διότι η χρονική σύμπτωση της συμφωνίας των Πρεσπών με την ξαφνική αλλαγή στάσης των εταίρων, μόνο τυχαία δεν είναι» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του προέδρου της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανεβαίνει στο βήμα καταχειροκροτούμενοςΟ πρόεδρος της ΝΔ ανεβαίνει στο βήμα καταχειροκροτούμενος

Σημεία της ομιλίας Μητσοτάκη

«Το τελευταίο συνέδριό μας πριν την μεγάλη πολιτική αλλαγή»

«Σας ευχαριστώ για την συμμετοχή και τον ενθουσιασμό σας. Γι’ αυτό το αποφασιστικό «παρών» στις μάχες της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και -καθημερινά- στους αγώνες της κοινωνίας. Είναι πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα προσωπικά αυτό το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας» είπε ο κ. Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του, σπεύδοντας να προσθέσει: «Το τελευταίο μας Συνέδριο πριν τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που αναμένει η ελληνική κοινωνία και θα επισφραγίσουν οι επόμενες εκλογές. Μια αλλαγή για την οποία όλοι σας έχετε εργαστεί σκληρά αυτά τα τρία χρόνια. Και σας ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό!»

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε ότι:

  • Είμαστε η παράταξη που έχτισε τη δημοκρατική μεταπολίτευση και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη σε πείσμα πολλών. Χάρη στον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
  • Είμαστε η παράταξη που τόλμησε πρώτη να κάνει μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, βρισκόμενη τότε μπροστά από την εποχή της. Χάρη στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
  • Είμαστε η παράταξη που απέδειξε ότι μπορεί να ενώσει ευρύτερες κοινωνικές ομάδες κάτω από την πολιτική της στέγη. Χάρη στον Κώστα Καραμανλή.
  • Είμαστε η παράταξη που κράτησε τη χώρα στον αναπτυγμένο κόσμο και το ευρώ σε πείσμα του Σύριζα και των ακραίων αριστερών και δεξιών φίλων του. Χάρη στον Αντώνη Σαμαρά.
  • Είμαστε η παράταξη που θα οδηγήσει τη χώρα ενωμένη σε μια νέα εποχή ευημερίας, σε μια δύσκολη εποχή για την Ευρώπη.

Ειδική αναφορά έκανε στην παρουσία παλαιών στελεχών της ΝΔ τα οποία «οδήγησαν το κόμμα σε νίκες, αλλά και που το κράτησαν όρθιο σε δύσκολες στιγμές» αλλά και για φίλους «της δικής μας πολιτικής οικογένειας,που μας στήριξαν στο παρελθόν, μας εγκατέλειψαν στην πορεία, και τώρα γυρίζουν στη μεγάλη μας παράταξη. Σας καλωσορίζουμε ξανά στο σπίτι σας!» είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως «βρίσκονται όμως κοντά μας και νέοι αγωνιστές, που ήρθαν δίπλα μας πρόσφατα, εμπλουτίζοντας τις θέσεις μας. Άλλοι με την γνώση και την εμπειρία τους κι άλλοι με τον ενθουσιασμό της ηλικίας και των ιδεών τους. Και, βεβαίως, ένα άξιο δυναμικό από το Μητρώο Στελεχών μας. Μια γέφυρα της παράταξης προς το αύριο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι το συνέδριο του κόμματος το παρακολουθούν εκατομμύρια πολίτες. «Άνθρωποι που δεν μας είχαν ψηφίσει ποτέ στο παρελθόν, που μπορεί να ένιωθαν ότι τους είμαστε τελείως ξένοι, σήμερα μας αντιμετωπίζουν με πιο θετική διάθεση. Γνωρίζουμε ότι μπορεί να μην μας αποδέχονται ακόμα πλήρως. Όμως η Νέα Δημοκρατία αποτελεί πλέον επιλογή γι’ αυτούς. Δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και πολλοί τέως ψηφοφόροι του Σύριζα. Πολίτες καλής προαίρεσης που ξέρουν ότι εξαπατήθηκαν. Ότι προδόθηκαν οι ελπίδες τους, τα όνειρά τους. Φίλοι από άλλους πολιτικούς χώρους που, πάνω από όλα,αναζητούν τη σταθερότητα και την υπεύθυνη διακυβέρνηση. Όλοι αυτοί αξίζουν τον σεβασμό μας» σημείωσε.

  • Ο πρόεδρος της ΝΔ χαιρετά τον Κωστή Χατζηδάκη και τον Αντώνη ΣαμαράΟ πρόεδρος της ΝΔ χαιρετά τον Κωστή Χατζηδάκη και τον Αντώνη Σαμαρά

Τα σκάνδαλα, η ΔΕΠΑ, ο Πετσίτης, η Θάνου

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Μας ακούει κάθε Έλληνας που υφίσταται εθνικές ταπεινώσεις και προσβάλλεται από μία διαρκή και ανελέητη προπαγάνδα που διαστρέφει την αλήθεια, δημιουργεί ψευδείς εχθρούς και τεχνητή πόλωση.

  • Που περιφρονεί την ανθρώπινη ζωή στη Μάνδρα και στο Μάτι.
  • Που λασπολογεί κατά των αντιπάλων, διχάζει την κοινωνία και σκεπάζει σκάνδαλα.
  • Από τη διασπάθιση των κονδυλίων 1,6 δις για το προσφυγικό, μέχρι την υπόθεση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.
  • Από το διαγωνισμό για το Ελευθέριος Βενιζέλος που η κυβέρνηση επιχείρησε να χαρίσει 700 εκατομμύρια ευρώ στους παραχωρησιούχους, μέχρι την τοποθέτηση της κυρίας Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για να τη μετατρέψει σε εργαλείο εξυπηρέτησης κυβερνητικών συμφερόντων.
  • Και φυσικά, από το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ, μέχρι τις αποκαλύψεις για τον στενό συνεργάτη της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου.

«Φύγετε» λένε σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

«Σήμερα η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απευθύνει ένα και μόνο σύνθημα στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Φύγετε»! Και ζητά ένα και μόνο πράγμα από εμάς: «Προχωρήστε μπροστά!»» είπε με έμφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οπωςτόνισε «Εκλογικός μας αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ηγηθεί κατά κράτος στις επόμενες εκλογές και να αναλάβει με ορμή η παράταξή μας την ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου».

Οσοι ράψατε κοστούμια εξουσίας αφήστε τα στη ναφθαλίνη

«Όσοι ήδη έχουν ράψει κοστούμια εξουσίας, σας συνιστώ να τα αφήσετε στη ναφθαλίνη και να φορέσετε στολή εργασίας. Γιατί η μάχη είναι σκληρή.

Ο πραγματικός μας αντίπαλος, όμως, είναι τα προβλήματα που μας κληροδοτούν.

Μια αφανισμένη μεσαία τάξη που στενάζει κάτω από την υπερφορολόγηση.

Ένα κράτος που παραμένει έρμαιο κομματικών διορισμών. Αναποτελεσματικό και γραφειοκρατικό που ταλαιπωρεί τους δημιουργικούς και δεν μεριμνά για τους πιο αδύναμους».

Θερμός εναγκαλισμός Μητσοτάσκη-Αδωνι ΓεωργιάδηΘερμός εναγκαλισμός Μητσοτάσκη-Αδωνι Γεωργιάδη

«Απεχθάνονται τη μεσαία τάξη, είναι βουτηγμένοι στα σκάνδαλα»

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ παρελθόν στις επόμενες εκλογές».

  • Όχι μόνο γιατί είπαν ψέματα και συνεχίζουν να λένε ψέματα.
  • Όχι μόνο γιατί έπνιξαν τους Έλληνες στους φόρους.
  • Όχι μόνο γιατί πριονίζουν το κράτος δικαίου, παρεμβαίνουν στη δικαιοσύνη και θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν στην εξουσία.
  • Όχι μόνο γιατί είναι ήδη βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στα σκάνδαλα.
  • Αλλά για ένα λόγο ακόμα. Γιατί απεχθάνονται τη μεσαία τάξη και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς. Γιατί συνειδητά χαμηλώνουν τον πήχη των ονείρων μας υποστηρίζοντας μια δήθεν «έντιμη» φτώχεια για τους πολλούς αλλά ειδικά προνόμια για τους ίδιους και τους φίλους τους.
  • Γιατί θέλουν να συμβιβαστούμε με μια κοινωνία χωρίς φιλοδοξία για προκοπή και ευημερία.

Με ένα φτωχό κράτος που θα μοιράζει απλά επιδόματα και ψεύτικες υποσχέσεις για θέσεις στο Δημόσιο.

Θέλω να τελειώνουμε με το ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο για αυτά που κάνει αλλά και για αυτά που πιστεύει. Θέλω να κερδίσουμε τη μεγάλη μάχη των ιδεών».

Ο Αντώνης Σαμαράς και οι αντιπρόεδροι της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης και Κωστής ΧατζηδάκηςΟ Αντώνης Σαμαράς και οι αντιπρόεδροι της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης

Φτηνή φιέστα αντιπερισπασμού η ομιλία Τσίπρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άφησε ασχολίαστη την ομιλία Τσίπρα, την ίδια σχεδόν ώρα με την ομιλία του ιδίου. «Σε λίγη ώρα από τώρα ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη να μιλήσει για την Μακεδονία. Διάλεξε την ημέρα του τακτικού μας συνεδρίου για μια φτηνή φιέστα αντιπερισπασμού. Δεν πειράζει. Και οι συγκρίσεις είναι χρήσιμες» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξαπέλυσε δριμύ «κατηγορώ» εναντίον του πρωθυπουργού για το Σκοπιανό.

«Ας με ακο



ύσει λοιπόν καλά πριν απολογηθεί στους Μακεδόνες.

Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι δίχασε τον ελληνικό λαό και δεν επιχείρησε να ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής συναίνεσης για να λύσει αυτό το μείζον εθνικό πρόβλημα.

Κατηγορώ ότι ο κ. Τσίπρας είπε ναι εκεί που έξι πρωθυπουργοί -Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς είπαν όχι: στην αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας.

Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι και σήμερα ακόμα προσβάλλει τον πατριωτισμό της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που βρίσκονται απέναντι στην συμφωνία, χαρακτηρίζοντας τους ακροδεξιούς και εθνικιστές.

Και, ναι, κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ με μία μείζονα εθνική υποχώρηση.

Ειδική αναφορά σε όσους επέστρεψαν στην κοίτη της ΝΔ αλλά και σε απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Κ. ΜητσοτάκηςΕιδική αναφορά σε όσους επέστρεψαν στην κοίτη της ΝΔ αλλά και σε απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Κ. Μητσοτάκης

Επανέλαβε τις αιτιάσεις για συναλλαγή των συντάξεων με το Σκοπιανό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε πυρά και κατά του διεθνούς παράγοντα και επανέλαβε την κατηγορία ότι ουσιαστικά ο πρωθυπουργός αντάλλαξε την μη περικοπή των συντάξεων με την Συμφωνία των Πρεσπών. «Διότι η χρονική σύμπτωση της συμφωνίας των Πρεσπών με την ξαφνική αλλαγή στάσης των εταίρων, μόνο τυχαία δεν είναι. Ο διεθνής παράγοντας θέλει να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ με κάθε κόστος. Και δεν δυσκολεύτηκε να επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να πάρει πίσω το αχρείαστο μέτρο της περικοπής των συντάξεων. Εξάλλου, ο λόγος που το μέτρο είχε επιβληθεί ήταν ακριβώς η προσωπική του αναξιοπιστία» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγκαλιάζεται με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τον οποίο διαδέχθηκε στο βήμα του συνεδρίου της ΝΔΟ Κυριάκος Μητσοτάκης αγκαλιάζεται με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τον οποίο διαδέχθηκε στο βήμα του συνεδρίου της ΝΔ

Δεν θα κυρώσουμε ποτέ τη συμφωνία των Πρεσπών

«Επαναλαμβάνω εδώ από το 12οσυνέδριό μας. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ» δεσμεύτηκε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει: «Ταυτόχρονα ζητώ από τους πολίτες να μην σαγηνευτούν από τις σειρήνες του ανέξοδου εθνικισμού. Να βρεθούν απέναντι σε όσους καπηλεύονται τα αγνά πατριωτικά τους αισθήματα. Να μην ταυτιστούν με το μαύρο. Άλλο ο αγνός πατριωτισμός και άλλο η πατριδοκαπηλία. Όσο ταυτιζόμαστε με τον πρώτο, άλλο τόσο αποστρεφόμαστε το δεύτερο.

Μην αφήσετε να αμαυρωθεί ο γνήσιος πατριωτισμός μας και να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα νέο διχασμό πάνω στο δικό του εθνικό ναυάγιο. Και απαντήστε του όταν πρέπει και όπως του αξίζει.

Στείλτε στον κ. Τσίπρα το λογαριασμό στις εκλογές. Να τις κάνει μια ώρα αρχύτερα για να μιλήσει ο λαός με την ψήφο του αν θέλει ή όχι τη συμφωνία των Πρεσπών».

Γεωργιάδης, Χατζηδάκης, Σαμαράς, Καραμανλής, Αβραμόπουλος παρακολουθούν την ομιλία ΜητσοτάκηΓεωργιάδης, Χατζηδάκης, Σαμαράς, Καραμανλής, Αβραμόπουλος παρακολουθούν την ομιλία Μητσοτάκη

Επιμονή, πειθώ, σεμνότητα

Το κατάντημα της σημερινής κυβέρνησης και η μαζική λαϊκή της αποδοκιμασία δεν θέτει τον πήχη χαμηλά για την επόμενη κυβέρνηση.

Δεν αρκεί απλά να είμαστε καλύτεροι από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του.

Αυτό είναι το εύκολο. Το ζητούμενο είναι να είμαστε πολύ καλύτεροι από το δικό μας παρελθόν.

Να μην επαναλάβουμε λάθη που πίκραναν και απογοήτευσαν.

Να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, πιο αποφασιστικοί. Και προπαντός πιο κοντά στο λαό, πιο κοντά στη βασανισμένη αυτή κοινωνία, τις τύχες της οποίας θα κληθούμε να ανατάξουμε.

Γιατί οι μεγάλες αλλαγές που καλούμαστε να κάνουμε δεν απαιτούν υπεράνθρωπες δυνάμεις. Αλλά τις πολύ ανθρώπινες αρετές της επιμονής, της υπομονής, της πειθούς και της σεμνότητας».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι πρέπει «να γεφυρώσουμε τα ρήγματα, να άρουμε τις διαιρέσεις, να μειώσουμε τις ανισότητες, να δουλέψουμε δηλαδή για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της μεσαίας τάξης στη χώρα μας. Γιατί χωρίς μεσαία τάξη δεν υπάρχει ευημερία, δεν υπάρχει κοινωνική ειρήνη, δεν υπάρχει σταθερή δημοκρατία.

Χωρίς μεσαία τάξη υπάρχουν μόνο άκρα, υπάρχει συμβιβασμός με τη φτώχεια που παγιώνεται.

Και όταν συμβιβάζεσαι με τη φτώχεια βρίσκει γόνιμο έδαφος ο εθνολαϊκισμός, που κάποια στιγμή το είδαμε τόσες φορές στην Ευρώπη, θα κακοφορμίσει σε αυταρχισμό».

Θερμό τετ α τετ Κυριάκου Μητσοτάκη και Κώστα ΚαραμανλήΘερμό τετ α τετ Κυριάκου Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή

Αβραμόπουλος Πλακιωτάκης συνομιλούν πριν την ομιλία του προέδρου της ΝΔΑβραμόπουλος Πλακιωτάκης συνομιλούν πριν την ομιλία του προέδρου της ΝΔ

Καραμανλής: «Είμαστε όλοι στην πρώτη γραμμή»

Με μια δήλωση προσερχόμενος στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής διαμηνύσει ότι στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση «όλοι είμαστε στην πρώτη γραμμή».

Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι στόχος της ΝΔ είναι ο σχηματισμο ευρύτατης κοινωνικής πλειοψηφίας και ότι απαιτείται ισχυρή διακυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας.

Ο Κώστας Καραμανλής δήλωσε συγκεκριμένα: «Μπαίνουμε στην τελική ευθεία μιας κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης. Στόχος μας είναι μια ευρύτατη κοινωνική πλειοψηφία. Διακυβέρνηση ισχυρή και σταθερή με ορίζοντα τετραετίας. Κυβέρνηση που θα υπηρετεί και θα υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα αποτελεσματικά σε ένα ολοένα και πιο αβέβαιο διεθνές περιβάλλον. Κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα σε επενδυτική και αναπτυξιακή ανάκαμψη, που θα στηρίξει έμπρακτα τους κοινωνικά ασθενέστερους που επλήγησαν περισσότερο και άδικα τα χρόνια της κρίσης».

Για να καταλήξει: «Την προοπτική αυτή μόνο η δική μας παράταξη μπορεί να την διασφαλίσει και σε αυτό τον μεγάλο αγώνα, όλοι είμαστε στην πρώτη γραμμή».

Στο τριήμερο συνέδριο θα παρουσιαστεί αναλυτικά το οικονομικό πρόγραμμα και η κοινωνική πολιτική της Ν.Δ. Αυτό περιλαμβάνει ενδεικτικά:

  • Μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους κατά 30% εντός διετίας.
  • Καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα 9%, από 22% που είναι σήμερα.
  • Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για όλους στο 15%, από 20%, εντός της τετραετίας.
  • Καθιέρωση δύο συντελεστών ΦΠΑ 11% και 22%, (από 13% και 24% σήμερα).
  • Μείωση του ΦΠΑ σε όλο το τουριστικό πακέτο (διαμονή και εστίαση) στο χαμηλό συντελεστή.
  • Ειδική ρύθμιση 120 δόσεων για όλους τους πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Νέο αποτελεσματικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, ώστε να σταματήσει η ομηρία 130.000 οικογενειών.
  • Μείωση των λογαριασμών του ρεύματος για όλα τα νοικοκυριά με τον περιορισμό των χρεώσεων που επιβάλλει το κράτος
  • Σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
  • Αξιοπρεπείς συντάξεις με βιώσιμο ασφαλιστικό / συνταξιοδοτικό σύστημα τριών πυλώνων
  • Αύξηση της δαπάνης για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στο €1 δισ. ετησίως, για την κάλυψη 800.000 συμπολιτών μας.
  • Αύξηση του προϋπολογισμού για τα επιδόματα ανεργίας κατά €200 εκατ. και διπλασιασιασμός του αριθμού των δικαιούχων.

Ο πρώην υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης στο Συνέδριο της ΝΔΟ πρώην υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης στο Συνέδριο της ΝΔ

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.