Οι φακές Beluga χρωστάνε το όνομά τους στο κατάμαυρο χρώμα τους και στο μικρό και στρογγυλό σχήμα τους που θυμίζει το ομώνυμο χαβιάρι.

Προσοχή στις απομιμήσεις, αγοράστε beluga βιολογικές. Επειδή δεν χυλώνουν καλά, είναι ακατάλληλες για σούπες, αλλά ιδανικές για σαλάτες.

Φτιάξτε μια σαλάτα beluga για το τραπέζι των γιορτών!

Υλικά

  • 1 φλυτζάνι φακές beluga
  • 2-3 καρότα
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1/2 φλυτζάνι δυόσμο και κόλιαντρο
  • Για το ντρέσινγκ: 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά γλυκού μέλι
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μαρινάδα για τα καρότα: 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό πορτοκάλι
  • Λίγο αλάτι

 

Εκτέλεση

  • Ξεκινήστε με τη μαρινάδα για τα καρότα σε ένα μπολάκι
  • Καθαρίστε τα καρότα, κόψτε τα σε χοντρές λωρίδες και βάλτε τα στη μαρινάδα
  • Βράστε τις φακές με λίγο αλμυρό νερό, για 20-30 λεπτά -Να είναι al dente, σουρώστε
  • Οσο βράζουν οι φακές ετοιμάστε το ντρέσινγκ της σαλάτας
  • Τοποθετήστε σε πιατέλα τις χλιαρές φακές, τα καρότα -Προσθέστε ψιλοκομμένα κρεμμύδι, δυόσμο, κόλιαντρο, αλάτι και πιπέρι -Περιχύστε με την σάλτσα από ελαιόλαδο και μέλι

 

Με βάση τις βρασμένες φακές beluga μπορείτε να «χτίσετε» όποια σαλάτα θέλετε!

 

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.