Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιατί δεν πρέπει να τρώτε ωμή ζύμη μπισκότων -Κινδυνεύετε

12 Δεκεμβρίου, 2018 by Σταματίνα

Ένα απλό μήνυμα σε όσους λατρεύουν να δοκιμάζουν την άψητη ζύμη των μπισκότων, στέλνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ: Αντισταθείτε στον πειρασμό!

Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, στην ιστοσελίδα του Κέντρου Πρόληψης (CDC) υπάρχει ένα άρθρο με τίτλο «Πείτε όχι στην ωμή ζύμη», εξηγώντας όλους τους κινδύνους της δοκιμής της ζύμης που πολλοί θεωρούν ακόμη πιο νόστιμη από τα ψημένα μπισκότα ή γλυκίσματα.
Αντισταθείτε στην δοκιμή ωμής ζύμης μπισκότων!

 

Αντισταθείτε στην δοκιμή ωμής ζύμης μπισκότων!

«Όταν φτιάχνετε την ζύμη για τα χειροποίητα μπισκότα, το κέικ ή ακόμη και το ψωμί, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να δοκιμάσετε μια μπουκιά προτού τα ψήσετε» λέει το CDC. «Όμω,ς πρέπει να αντισταθείτε σε αυτόν τον πειρασμό – η κατανάλωση ή δοκιμή των αβλαβών προϊόντων που προορίζονται να μαγειρευτούν, όπως η ζύμη, μπορεί να σας κάνει να αρρωστήσετε».

Γιατί όμως πρέπει να την αποφύγετε; Όπως εξηγεί το CDC, η ζύμη μπισκότων περιέχει αλεύρι που μπορεί να έχει βακτήρια και τα αυγά που μπορεί να μεταφέρουν σαλμονέλα. Η ζύμη πρέπει να μαγειρευτεί για να σκοτώσει τα βακτήρια και την σαλμονέλα. Όσοι, λοιπόν, δοκιμάσουν έτσι, θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο.

Οι συνέπειες είναι πραγματικές: «Το 2016, ένα ξέσπασμα λοιμώξεων από E.coli που συνδέεται με το ωμό αλεύρι, έκανε 63 άτομα να αρρωστήσουν» αναφέρει το CDC.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης, προσφέρει, επίσης, μια σειρά συμβουλών για να βεβαιωθείτε πως τα γλυκά των Χριστουγέννων δεν θα οδηγήσουν σε τροφική δηλητηρίαση κάποιους από τους καλεσμένους σας – όπως τον διαχωρισμό του αλευριού και των αυγών από τα άλλα φαγητά.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου, 2018 at 18:17 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply