Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνταγή: Φιλέτο πέρκας με κρούστα παρμεζάνας

Δεκέμβριος 2nd, 2018 by Σταματίνα

Εύκολη συνταγή για το μεσημεριανό τραπέζι.

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φιλέτα πέρκας 175 γρ. περίπου το καθένα
  • 75 γρ. (3/4 φλ.) φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 25 γρ. (½ φλ.) τριμμένη ψίχα από μπαγιάτικο άσπρο ψωμί
  • ½ λεμόνι το χυμό
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 4 κουταλιές φυτικό λάδι
  • 30 γρ. (2 κοφτές κουταλιές) ανάλατο βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου.
  2. Ανακατεύετε την παρμεζάνα, τα ψίχουλα του ψωμιού, το χυμό του λεμονιού και λίγο αλατοπίπερο. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα πέρκας και από τις δύο πλευρές.
  3. Βάζετε τα χτυπημένα αβγά σε ρηχό ταψάκι και βουτάτε μέσα τα φιλέτα ψαριού και από τις δύο πλευρές.
  4. Στη συνέχεια τυλίγετε τα ψάρια στο μίγμα παρμεζάνας πιέζοντάς το για να κολλήσει επάνω τους.
  5. Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζετε μέσα τα παναρισμένα με παρμεζάνα φιλέτα, για 3-4 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Κυριακή, Δεκέμβριος 2nd, 2018 at 11:41 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply