Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι πιο κλασικοί μύθοι της εγκυμοσύνης

2 Δεκεμβρίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

H εξέλιξη της τεχνολογίας έχει μεταμορφώσει την εμπειρία της εγκυμοσύνης και σας ενημερώνει από νωρίς για το φύλο του μωρού, για το βάρος του και πόσο υγρό υπάρχει στον αμνιακό σάκο. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε παλιούς αστικούς μύθους στο τι πρέπει να κάνουμε αν θέλουμε να συλλάβουμε αγόρι. Κι ενώ κάποιοι είναι χαριτωμένοι και άκακοι, υπάρχουν κι εκείνοι που χρειάζονται λίγη προσοχή. Αν ο μύθος πηγαίνει ενάντια στη θεραπεία που προτείνει ο γιατρός, αν πρέπει να εισπνεύσετε ή να πάρετε περίεργα σκευάσματα και αν αγχώνεστε για την υγεία του εμβρύου, τότε καλό είναι να εμπιστευτείτε μόνο την Ιατρική.

Μύθος: η κατακόρυφη στάση μετά το σεξ αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης.

Πραγματικότητα: αν και ορισμένοι ειδικοί λένε ότι αν ξαπλώσετε για μισή ώρα μετά το σεξ αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης επειδή το σπέρμα παραμένει μέσα, το κατακόρυφο δεν βοηθά αποδεδειγμένα και μπορεί να σας τραυματίσει.

Μύθος: Το σχήμα και μέγεθος της κοιλιάς δείχνει τι φύλο περιμένετε.

Πραγματικότητα: η δημοφιλής πεποίθηση ότι οι γυναίκες που περιμένουν αγόρι έχουν χαμηλή και μυτερή κοιλιά, σε αντίθεση με όταν περιμένει κορίτσι, δεν αληθεύει. Το μέγεθος και το ύψος καθορίζεται από το μυϊκό σύστημα, τη μήτρα, το πόσο βάρος θα πάρετε και τη θέση του μωρού στην κοιλιά. Επομένως, μόνο ο υπέρηχος μπορεί να σας πει την αλήθεια.Μύθος: οι χτύποι της καρδιάς του εμβρύου δείχνουν το φύλο του.

Πραγματικότητα: ο φυσιολογικός ρυθμός των χτύπων του κοριτσιού κυμαίνεται από 120 σε 160 το λεπτό ενώ είναι πιο αργός αν είναι αγόρι. Αλλά οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι χτύποι της καρδιάς δεν είναι αξιόπιστη πρόβλεψη. Μπορεί να διαφέρει σε κάθε επίσκεψη στο γιατρό.

Μύθος: Το σχήμα του προσώπου δείχνει το φύλο του μωρού.

Πραγματικότητα: όλα έχουν να κάνουν με το πόσο βάρος θα πάρετε στην εγκυμοσύνη. Αν το πρόσωπο γίνει πιο στρογγυλό και χαριτωμένο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι περιμένετε κορίτσι.

imommy

This entry was posted on Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου, 2018 at 23:12 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply