Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μπαρνιέ: Η συμφωνία για το Brexit είναι η «μοναδική δυνατή» 

Νοέμβριος 30th, 2018 by Σταματίνα

Ο διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, δήλωσε σήμερα, απευθυνόμενος στη Βρετανία, ότι η συμφωνία για το Brexit στην οποία κατέληξε το μπλοκ με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι είναι η μόνη δυνατή.

Ο Μπαρνιέ μιλούσε στη σχεδόν άδεια αίθουσα του Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου καθώς η Ένωση αναμένει την ετυμηγορία από το Λονδίνο, όπου η Μέι προσπαθεί να ‘πουλήσει’ τη συμφωνία στο διχασμένο κοινοβούλιό της, το οποίο θα πραγματοποιήσει ψηφοφορία επί του θέματος στις 11 Δεκεμβρίου.

Η ΕΕ επιμένει ότι η συμφωνία για το Brexit που επικυρώθηκε ύστερα από 18 μήνες διαβουλεύσεων δεν θα τεθεί ξανά προς διαπραγμάτευση.

«Δεδομένου… του υψηλού βαθμού περιπλοκότητας όλων των θεμάτων που αφορούν την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, η συνθήκη για μια συντεταγμένη αποχώρηση που είναι στο τραπέζι είναι η μοναδική δυνατή συμφωνία», δήλωσε ο Μπαρνιέ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε σχόλιά του που μεταφράστηκαν από τα γαλλικά. «Τώρα είναι η στιγμή της επικύρωσης», δήλωσε.

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε χθες ότι η Βρετανία κινδυνεύει να υποστεί ένα ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα στην οικονομία της από αυτό που δέχθηκε κατά την παγκόσμια οικονομική κρίση πριν από 10 χρόνια, εάν αποχωρήσει από την ΕΕ ύστερα από τέσσερις μήνες χωρίς μια συμφωνία.

«Δεν είναι θέμα νικητών και χαμένων διότι το Brexit είναι μία κατάσταση όπου όλοι είναι χαμένοι. Δεν υπάρχει προστιθέμενη αξία», δήλωσε ο Μπαρνιέ. «Είμαι πεπεισμένος ότι θα είμαστε σε θέση να εργαστούμε από κοινού για μία πραγματική και άνευ προηγουμένου εταιρική σχέση», δήλωσε αναφορικά με τη μελλοντική σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ, οι συζητήσεις για την οποία θα ξεκινήσουν μετά την ημέρα του Brexit, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 29 Μαρτίου του 2019.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο υπέρμαχος του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ δήλωσε ότι το βρετανικό κοινοβούλιο θα καταψηφίσει τη συμφωνία της Μέι ως «τη χειρότερη συμφωνία στην ιστορία».

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, Νοέμβριος 30th, 2018 at 09:09 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply