Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

 Γιορτινή σαλάτα με κινόα 

Νοέμβριος 29th, 2018 by Σταματίνα

Φέρτε στο τραπέζι σας αυτή τη δροσιστική σαλάτα, με σπόρους και φρούτα της εποχής. Η κινόα είναι υπερτροφή, δοκιμάστε την οπωσδήποτε.

Υλικά

  • 400 γραμμάρια κινόα
  • 100 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • 2 πορτοκάλια γλυκά
  • 30 γραμμάρια φυστίκια ή καρύδια
  • Φρέσκο δυόσμο
  • 1/3 φλυτζανιού ρόδι
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κουταλιά σούπας μπαλσάμικο


Εκτέλεση

  • Καθαρίστε ένα πορτοκάλι, βγάλτε τη φλούδα και κρατήστε το εσωτερικό
  • Καθαρίστε το ρόδι, το αβοκάντο, ψιλοκόψτε μερικά φύλλα δυόσμο
  • Σε μπολ αναμείξτε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι, το μπαλσάμικο -Προσθέστε αλάτι και πιπέρι
  • Η διαδικασία για να βράσετε την κινόα είναι παρόμοια με αυτή που ακολουθείτε όταν βράζετε κους κους -Σε νερό που βράζει ρίχνετε την κινόα σε αναλογία 2 μέρη νερό και 1 κινόα
  • Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, σκεπάζετε το σκεύος και την αφήνετε να βράσει για 5-12 λεπτά
  • Οταν κρυώσει λίγο η κινόα απλώστε την σε σκεύος, προσθέστε τη φέτα σε κομμάτια, τη σάρκα πορτοκάλι, το αβοκάντο, το ρόδι, τον δυόσμο, σπασμένα τα καρύδια ή τα φυστίκια
  • Ρίξτε την σος -Δοκιμάστε για αλάτι και πιπέρι, προσθέστε αν χρειαστεί

 

 

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, Νοέμβριος 29th, 2018 at 12:11 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply