Aπεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την ΕΡΤ, τη ΓΓΕΕ, το ΑΠΕ – ΜΠΕ και τα γραφεία Τύπου, από τις 06:00 της Τρίτης 27 Νοεμβρίου 2018 έως τις 06:00 της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου 2018.
Η απεργία γίνεται στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής κινητοποίησης που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του διασωματειακού, οι εργαζόμενοι ζητούν: συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αποκατάσταση του συστήματος που τις στηρίζει, στήριξη των ασφαλιστικών Ταμείων του κλάδου, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, προστασία της πρώτης κατοικίας, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και σταμάτημα της φοροεπιδρομής του εισοδήματος των εργαζομένων.

Τα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων ζητούν περιφρούρηση της απεργίας και συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι:

«Διεκδικούμε, Αγωνιζόμαστε και απεργούμε για:

– Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με σταθερή και πλήρη εργασία για όλους και ίσα δικαιώματα

– Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις

– Στήριξη των Ασφαλιστικών Ταμείων του κλάδου (ΕΔΟΕΑΠ-ΤΕΑΣ-ΕΤΑΣ) από τις επιθέσεις των εργοδοτών.

– Προαγωγή της Κοινωνικής Ασφάλισης µε την εγγύηση του Κράτους. Δωρεάν δημόσια υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους

– Άµεση αναμόρφωση του προϋπολογισμού έτους 2019 και άµεση επιστροφή των παράνοµων µειώσεων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, επιδομάτων γιορτών και επιδοµάτων αδείας

– Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων

– Αποκατάσταση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων και τήρηση της υποχρέωσης των εργοδοτών για κατάρτιση και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, χωρίς παρελκυστικές τακτικές με στόχο την αποτροπή των ΣΣΕ που τους δεσμεύουν και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με πρόσχημα τη κρίση.

– Μόνιµη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας – ρητή απαγόρευση πλειστηριασµού της.

– Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματος, με αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ

– Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχο το δικαίωμα της αυτοτελούς διεκδίκησης συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα της απεργίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.