Η επιμονή τους να συνεχίσουν την εκδρομή προς τις λίμνες Φλέγκες οδήγησε τους ίδιους σε μία πολύωρη περιπέτεια και τις αρχές σε μία μεγάλη κινητοποίηση.

Ο λόγος για τέσσερις ορειβάτες από τα Γιάννινα, οι οποίοι έχασαν τον προσανατολισμό τους στην περιοχή Μαυροβουνίου Μετσόβου. Αποτέλεσμα ήταν να ζητήσουν την βοήθεια της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ.

Η επιχείρηση ήταν πολύωρη καθώς, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι ίδιοι μετακινούνταν συνεχώς, δυσχεραίνοντας έτσι τις δυνάμεις διάσωσης.



Οι τέσσερις ορειβάτες μετείχαν σε εκδρομή με άλλα έξι άτομα. Αργά το μεσημέρι του Σαββάτου και λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών, οι υπόλοιποι έξι αποφάσισαν να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής.

Οι τέσσερις θέλησαν να συνεχίσουν προς τις Φλέγκες. Εξ αιτίας της ομίχλης και της περιορισμένης ορατότητας έχασαν τον προσανατολισμό τους.

Η επιχείρηση από ΕΜΑΚ και Πυροσβεστική ξεκίνησε άμεσα και ολοκληρώθηκε στις έντεκα περίπου το πρωί της Κυριακής, όταν και οι τέσσερις εντοπίστηκαν στις Φλέγκες της Βάλια Κάλντα, στο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας των Γρεβενών και είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής «άμεσα κινητοποιήθηκαν 12 Πυροσβέστες της 5ης ΕΜΑΚ και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Γρεβενών και Μετσόβου με τέσσερα οχήματα», ενώ στις έρευνες συμμετείχαν και άνδρες του παραρτήματος Γρεβενών, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Στον εντοπισμό των τεσσάρων ορειβατών, από τις σωστικές δυνάμεις βοήθησε και το γεγονός ότι είχαν συνεχή τηλεφωνική επαφή μαζί τους, όλο το διάστημα.

epiruspost.gr και ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ–Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.